«Ταξίδι» στο χρόνο με το πιο παλιό παντοπωλείο της Θεσσαλονίκης (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Λειτουργεί από το 1932

Στην ανεπανάληπτη ελληνική ταινία «Της κακομοίρας» με πρωταγωνιστή τον Νίκο Χατζηχρήστο, ο Ζήκος αν και υπάλληλος είναι ο… οικοδεσπότης στο παντοπωλείο της γειτονιάς, σε κεντρική περιοχή της Αθήνας στη δεκαετία του 60΄.

Λίγα χρόνια αργότερα και πιο συγκεκριμένα το 1977 η κ. Βαγγελίτσα στη Θεσσαλονίκη αναλαμβάνει τα ηνία του παντοπωλείου του πεθερού της, πίσω από την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στην οδό Λαγκαδά. Ο πεθερός της, πρόσφυγας από τη Σμύρνη, ήρθε στα 18 του στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας με την οικογένεια του, χτίσανε το σπίτι και παράλληλα και το μαγαζί.

Από τότε μέχρι και σήμερα, η κ. Βαγγελίτσα, σε ηλικία 78 ετών, διατηρεί ακόμα το δικό της, το οποίο λειτουργεί από το 1932. Ίσως το πιο παλιό παντοπωλείο της Ελλάδας!

Ένα πραγματικό… μουσείο που με το που μπαίνεις μέσα, σε ταξιδεύει με ένα μαγικό τρόπο πίσω στο χρόνο. Τα τεφτέρια στα οποία σημειώνει τους πελάτες της που ψωνίζουν βερεσέ, η παλιά ζυγαριά, οι φθαρμένοι τοίχοι, τα σακιά με το ρύζι και τα φασόλια συνθέτουν ένα σκηνικό που σε κάνει να λησμονείς το παρελθόν.

Το «Life-Events» συνάντησε την κ. Βαγγελίτσα και σας χαρίζει μία βόλτα στα παλιά καλά και αθώα χρόνια!

Συντάκτης 

Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του πορεία, μόλις στα 22 του χρόνια, σε πολιτική εφημερίδα πανελλήνιας εμβέλειας στην Αθήνα. Στη συνέχεια μετακόμισε στην Θεσσαλονίκη όπου εργάστηκε σε αθλητικές εφημερίδες και ραδιόφωνα ενώ διετέλεσε γραφείο Τύπου σε ομάδες βόλεϊ και σε διεθνείς διοργανώσεις. Η μετάβαση από τον έντυπο στον ηλεκτρονικό Τύπο ακολούθησε ως φυσική εξέλιξη και πλέον καλύπτει όλα τα είδη του ρεπορτάζ.

Σχετικές δημοσιεύσεις