Θεσσαλονίκη: Η ολική μεταμόρφωση ενός σκουπιδότοπου σε ειδυλλιακή λίμνη! (ΒΙΝΤΕΟ με drone & ΦΩΤΟ)

Μία όαση δροσιάς με ονοματεπώνυμο, 15 μόλις λεπτά από το κέντρο της πόλης

Πανέμορφο καταπράσινο τοπίο, με δέντρα, πάπιες, χήνες, υδρόβια πουλιά και ψάρια, συνθέτουν το σκηνικό σε μία μικρή λίμνη, που λίγοι γνωρίζουν και ακόμη λιγότεροι έχουν επισκεφθεί, μία ανάσα από το κέντρο της Θεσσαλονίκης (14 χιλιόμετρα).

Μπορεί κανείς να… ανακαλύψει με ευκολία τον τεχνητό αυτόν «παράδεισο», ακολουθώντας τον κεντρικό δρόμο του Ωραιοκάστρου, είτε με Ι.Χ., είτε με λεωφορείο του ΟΑΣΘ. Κοντά λοιπόν στο πάρκο «Καλόγηρος», πίσω από το συγκρότημα κτιρίων του ΟΑΕΔ, στο σημείο όπου πριν χρόνια στοιβάζονταν τόνοι σκουπιδιών και μπάζων, βρίσκεται πλέον μία «όαση» δροσιάς, η οποία εκτείνεται σε έκταση 60 στρεμμάτων.

Δημιουργήθηκε τη διετία 1998 – 2000 και έχει μήκος 180,5 μέτρα, μέγιστο βάθος 10 μέτρα και εύρος 38μ.. Μάλιστα, η λίμνη αυτή έχει και ονοματεπώνυμο, καθώς ονομάστηκε Παναγιώτης Ισχνόπουλος, προς τιμήν του τότε αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Πρασίνου, ο οποίος συνετέλεσε στη δημιουργία της. Η ονοματοδοσία έγινε το 2016, επί δημαρχίας Αστέριου Γαβότση.

Αποτελεί αναμφισβήτητα ένα εξαιρετικό παράδειγμα προς μίμηση και η πιο δελεαστική απόδειξη, πως ένας χώρος μόλυνσης, μία χωματερή στην ουσία, μπορεί να μεταμορφωθεί σε τόπο πρασίνου και αναψυχής και να… παραδοθεί στους πολίτες. Το φιλόδοξο αυτό σχέδιο, αποδείχθηκε απόλυτα επιτυχημένο και αξίζει οπωσδήποτε να το μάθετε και να το επισκεφθείτε.

Ο χώρος είναι έτσι διαμορφωμένος, ώστε να καλύψει όλες τις ανάγκες, σε ένα προστατευμένο περιβάλλον. Αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή για κοντινή απόδραση στη φύση, αρκετά νιόπαντρα ζευγάρια επιλέγουν τη λίμνη του Ωραιοκάστρου για να βγουν «μαγικές» φωτογραφίες, λάτρεις της πεζοπορίας, ανακαλύπτουν τα πολλά μικρά μονοπάτια της ενώ οικογένειες επισκέπτονται το χώρο για παιχνίδια και πικ νικ.

Συντάκτης 

Η πρώτη της αγάπη ήταν το αθλητικό ρεπορτάζ. Υπηρέτησε με συνέπεια επί σειρά ετών τον Εντυπο Τύπο (εφημερίδες και περιοδικά) ενώ εργάστηκε επίσης σε ηλεκτρονικά Μέσα και στο ραδιόφωνο. Πνεύμα ανήσυχο, αναζήτησε νέους ορίζοντες, συνεργάστηκε με ομογενειακά ΜΜΕ και ασχολήθηκε με το ελεύθερο ρεπορτάζ και τη φωτογραφία, δίνοντας έμφαση στον άνθρωπο, στη φύση και τον τόπο. Ταυτόχρονα, παρακολούθησε μαθήματα και σεμινάρια με αντικείμενο τα βότανα και τα φυσικά καλλυντικά και ασχολείται με χειροποίητες, PIY (Produce It Yourself) και DIY (Do It Yourself) δημιουργίες. Είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ), του ΠΣΑΤ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου), της IFJ (International Federation of Journalists) και της AIPS (International Sports Press Association).

Σχετικές δημοσιεύσεις