Θεσσαλονίκη: Τα καραβάκια του Θερμαϊκού ένας εναλλακτικός τρόπος μετακίνησης (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Καθημερινές αποδράσεις με τα καραβάκια

Τα καραβάκια έχουν καθιερωθεί ως ένας εναλλακτικός τρόπος μετακίνησης στη Θεσσαλονίκη.

Τα δρομολόγια ξεκινούν και πάλι από την Α’ προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και μετά από μια στάση στον Λευκό Πύργο, συνεχίζουν για τις ακτές του Δ. Θερμαϊκού, καθημερινά.

Tο Καραβάκι Κωνσταντής είναι ένα παραδοσιακό σκαρί 187 θέσεων πλήρως ανακαινισμένο. Διαθέτει εσωτερικό σαλόνι με άνετα καθίσματα, κλιματισμό και τηλεοράσεις. Υπάρχουν 4 τουαλέτες ανδρών και γυναικών.

Στο σαλόνι του υπάρχει μπαρ από όπου μπορείτε να πάρετε καφέ, αλκοόλ, καθώς επίσης και κρύα και ζεστά σνακ. Το καραβάκι έχει ειδική αίθουσα για τα παιδιά, στην οποία προβάλλονται ταινίες κινουμένων σχεδίων. Ακόμη, τo Καραβάκι Κωνσταντής διαθέτει χώρο φιλικό στο θηλασμό.

Στο χώρο του καραβιού επιτρέπονται τα ποδήλατα και τα κατοικίδια (με λουρί), και υπάρχει ράμπα για ΑΜΕΑ.

Το Καραβάκι Κωνσταντής, ξεκίνησε να σαλπάρει από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και το Λευκό Πύργο προς την Περαία και τους Νέους Επιβάτες, το 2017 και συνδέει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και το Λευκό Πύργο με τις βραβευμένες με τη «Γαλάζια Σημαία» παραλίες της Περαίας και των Νέων Επιβατών, και αντίστροφα. Παράλληλα δίνει την ευκαιρία τους επιβάτες του να απολαύσουν τις ομορφιές της Θεσσαλονίκης από μια άλλη οπτική γωνιά, μέσα από μια διαδρομή συνολικής διάρκειας 50 λεπτών.

Τα δρομολόγια ξεκινούν κάθε πρωί στις 10 από τη Θεσσαλονίκη ενώ το τελευταίο δρομολόγιο από Περαία είναι στις 9 και τέταρτο το βράδυ

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις