Θεσσαλονίκη: Το ποταμάκι που αντί για νερό… κυλάνε σκουπίδια (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

thessaloniki eykarpia potami skoupidia

Ντροπιαστικές εικόνες, που μόνο θλίψη, απογοήτευση και θυμό προκαλούν

Ξέρετε πόσο εύκολο είναι ένας άνθρωπος να μετατρέψει έναν παράδεισο σε… κόλαση; Μπορείτε να παρακολουθήσετε απλά το παρακάτω βίντεο για να το διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι.

Το μικρό αυτό ποταμάκι, που το χειμώνα η ποσότητα του νερού είναι φυσικά μεγαλύτερη, βρίσκεται στην περιοχή της Ευκαρπίας, παράλληλα με την εξωτερική περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης.

thessaloniki eykarpia potami skoupidia

Το φυσικό περιβάλλον σε εκείνο το σημείο είναι πανέμορφο, με πλούσια βλάστηση και αρκετά ρυάκια. Μάλιστα, τα παλαιότερα χρόνια, τα τρεχούμενα νερά ήταν ακόμη περισσότερα, τόσο που όπως λέγετε, κινούσαν τρεις νερόμυλους και δημιουργούσαν φυσικές δεξαμενές νερού. Πολλοί επισκέπτοταν την περιοχή για να απολαύσουν την ομορφιά του τοπίου αλλά και τη δροσιά που προσφέρει κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Πολύ κοντά βρίσκεται και το γραφικό παρεκκλήσι του Αγίου Ιωάννη του Προδόμου, όπου πολλοί επιλέγουν για να τελέσουν τα ιερά Μυστήρια της Βαπτίσεως και του Γάμου. Για το «Αγίασμα», μπορείτε να δείτε εδώ!

Η εικόνα που συναντήσαμε στο υπέροχο αυτό σημείο, μόνο θλίψη και θυμό μπορεί να προκαλέσει. Κάθε λογής σκουπίδια, που «τοποθετήθηκαν» φυσικά από ανθρώπινο χέρι, «κοσμούν» το ποταμάκι, και αποδεικνύουν για πολλοστή φορά πως ο άνθρωπος δεν σέβεται ούτε τον εαυτό του, ούτε το περιβάλλον!

thessaloniki eykarpia potami skoupidia
thessaloniki eykarpia potami skoupidia
thessaloniki eykarpia potami skoupidia
thessaloniki eykarpia potami skoupidia

Συντάκτης 

Η πρώτη της αγάπη ήταν το αθλητικό ρεπορτάζ. Υπηρέτησε με συνέπεια επί σειρά ετών τον Εντυπο Τύπο (εφημερίδες και περιοδικά) ενώ εργάστηκε επίσης σε ηλεκτρονικά Μέσα και στο ραδιόφωνο. Πνεύμα ανήσυχο, αναζήτησε νέους ορίζοντες, συνεργάστηκε με ομογενειακά ΜΜΕ και ασχολήθηκε με το ελεύθερο ρεπορτάζ και τη φωτογραφία, δίνοντας έμφαση στον άνθρωπο, στη φύση και τον τόπο. Ταυτόχρονα, παρακολούθησε μαθήματα και σεμινάρια με αντικείμενο τα βότανα και τα φυσικά καλλυντικά και ασχολείται με χειροποίητες, PIY (Produce It Yourself) και DIY (Do It Yourself) δημιουργίες. Είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ), του ΠΣΑΤ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου), της IFJ (International Federation of Journalists) και της AIPS (International Sports Press Association).

Σχετικές δημοσιεύσεις