Βοτανικός Κήπος Σταυρούπολης: Μια όαση πρασίνου που αξίζει να επισκεφθείτε

Σήμερα, 24 Μαΐου, είναι η Παγκόσμια Ημέρα Πάρκων, και στη στον αστικό ιστό της Θεσσαλονίκης το πράσινο είναι ένα ζητούμενο. Με τον καιρό να έχει βελτιωθεί σημαντικά παρά τις αστάθειες, άνοιξη γαρ, πολλοί είναι αυτοί που αναζητούν σημεία που θα μπορέσουν να ξεφύγουν από τον πολύβουη πόλη.

2405kipos 1

Για το λόγο αυτό, το LIFE-EVENTS.GR σας προτείνει τον Βοτανικό Κήπο Σταυρούπολης τον οποίον επισκεφθήκαμε σήμερα και τα υπέροχα χρώματα είναι ικανά να σας φτιάξουν τη διάθεση.

Σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται 15 χρόνια από τα εγκαίνια (ήταν 4 Ιουνίου 2002) και βρίσκεται στο Δήμο Παύλου Μελά και περικλείεται από τις οδούς Κ. Κωνσταντινίδη & Ολύμπου & Περικλέους.

Η έκταση είναι 27 στρέμματα και εκεί μπορείτε να βρείτε πολλά είδη φυτών, ενώ υπάρχουν πάρκα, γήπεδα, παγκάκια και ειδικά διαμορφωμένοι χώροι ώστε να απολαύσετε τη βόλτα σας. Παράλληλα, υπάρχει κι ένα μεγάλο θερμοκήπιο με διάφορα σπάνια είδη όπως σαρκοφάγα και τροπικά.

2405kipos 4

Τριανταφυλλιές, πανσέδες, βολβώδη φυτά, κάκτοι είναι μερικά από τα είδη που θα βρείτε, ενώ στον Βοτανικό Κήπο συχνές είναι οι εκδρομές σχολείων ώστε τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τη φύση.
Ο Βοτανικός Κήπος βρίσκεται στην οδό Περικλέους 9Α Σταυρούπολη Τ.Κ. 56431.

Ώρες Λειτουργίας & Είσοδος:
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Πέμπτη : 9.00 & 13.30 & Παρασκευή: 9.00 -13.00
Ξενάγηση: 1 ευρώ κατά άτομο (δωρεάν η ξενάγηση για τους μαθητές των σχολικών μονάδων του Δήμου Παύλου Μελά)
Οι Σχολικές ομάδες γίνονται δεκτές κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης.
Η είσοδος στο Βοτανικό κήπο για το κοινό είναι δωρεάν.

2405kipos 2

2405kipos 3

2405kipos 5

2405kipos 6

2405kipos 7

Σχετικές δημοσιεύσεις