Βουλιάζει στην υποβάθμιση η «χαμένη Ατλαντίδα» των Αμπελοκήπων (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Η άγνωστη πισίνα της οδού Λαγκαδά που δεν γνώρισαν οι νεώτεροι…

Ένας χώρος που ελάχιστοι γνωρίζουν και ακόμα λιγότεροι θυμούνται. Ο λόγος για την Ατλαντίδα στην διασταύρωση των οδών Λαγκαδά και Ακριτών στην Θεσσαλονίκη. Ανήκει στον δήμο Αμπελοκήπων και παραμένει 20 χρόνια τώρα κλειστή και ρημαγμένη. Σημείο αναφοράς πλέον σε άστεγους και τοξικομανείς όπου εκμεταλλεύτηκαν την αδράνεια των αρχών.

Η Ατλαντίδα γνώρισε ημέρες δόξας, καθώς ήταν από τους πιο δημοφιλής χώρους αναψυχής για τους κατοίκους της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Ηταν πόλος έλξης για εκατοντάδες θαμώνες που περνούσαν ατελείωτες ώρες στην πισίνα, το αναψυκτήριο και την παιδική χαρά, όλα συμπεριλαμβανόταν στον ίδιο χώρο. Ιδιαίτερης αισθητικής και υψηλών προδιαγραφών η πισίνα αφού κατά μήκος της υπήρχε γέφυρα για τις βουτιές των λουόμενων ενώ ο περιβάλλον χώρος κάποτε ήταν καλυμμένος με δέντρα και καλαίσθητα διαμορφωμένα παρτέρια με λουλούδια. Μια όαση δροσιάς και πρασίνου που έχει αφεθεί σε μαρασμό και στην εγκατάλειψη, σε αντιδιαστολή με τα παρακείμενα «Συμμαχικά» που αν και χώρος νεκροταφείων «ζωντανεύει» καθημερινά, ολοένα και περισσότερο από την προσέλευση χιλιάδων τουριστών. Για τους μεγαλύτερους κατοίκους όμως τον δυτικών συνοικιών που γνώριζαν τον χώρο οι αναμνήσεις είναι πολλές και η θλίψη τους μεγάλη αντικρίζοντας την σημερινή της εικόνα. Αίτημα των κατοίκων είναι η πλήρης επαναλειτουργία της «χαμένης Ατλαντίδας» η οποία προσφέρεται ιδανικά για δροσερές βουτιές τους θερινούς μήνες και να αναβιώσει την εποχή της χαμένης της αίγλης.

Το Life-events.gr σας μεταφέρει με έναν διαφορετικό τρόπο την εικόνα στην οποία βρίσκεται σήμερα της Ατλαντίδας η οποία βουλιάζει στην υποβάθμιση και αδιαφορία. Φωτογραφίες και βίντεο από drone

Συντάκτης 

Απόφοιτη Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οικονομίας με δεκαετή εμπειρία στο χώρο της διαφήμισης ραδιοφώνου και τηλεόρασης στον όμιλο του ALPHA. Από το 2014 περνά στον τομέα του διαδικτυακού marketing και τη προώθηση νέων οπτικοακουστικών μέσων, τηλεοπτικών παραγωγών και διαχείρηση των social media. Παράλληλα ενασχολείται με τη δημοσιογραφία και είναι ιδρυτικό μέλος της LIFE EVENTS ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.

Σχετικές δημοσιεύσεις