Υποδεχόμαστε το φθινόπωρο στο Χορτιάτη! (ΦΩΤΟ)

Μία απόδραση κοντά στην πόλη, για πεζοπορία, motocross και συλλογή κάστανων

Η Θεσσαλονίκη είναι μία τυχερή πόλη, γιατί εκτός από τη θάλασσα και το Σέιχ Σου, έχει και τον Χορτιάτη.


Ξεπροβάλλει στην ανατολική πλευρά της πόλης και τον ξεχωρίζεις από το χαρακτηριστικό ραντάρ πάνω στην κορυφή του, σε υψόμετρο 1201 περίπου μέτρων ενώ ο ορεινός του όγκος φτάνει μέχρι τα βορειοδυτικά του Χολομώντα. Ενας πραγματικός παράδεισος, μία ανάσα από την πόλη της Θεσσαλονίκης, που ενδείκνυται για κοντινές μοναδικές αποδράσεις στη φύση όλες τις εποχές του χρόνου.


Ειδικά αυτή την περίοδο θα μαγευτείτε από την υπέροχη αλλαγή του τοπίου! Τα πορτοκαλοχρυσοκίτρινα χρώματα δεσπόζουν και χαρίζουν ένα μοναδικό θέαμα, με τα φύλλα που πέφτουν και σκεπάζουν τη γη σαν χαλί, ενώ αυτή αντιστέκεται να περάσει από το ζωή, στο… θάνατο.


Πανέμορφα κυκλάμινα και μανιτάρια «αναδύονται» από μέσα της και δίνουν έναν ξεχωριστό τόνο, αποδεικνύοντας πως και το φθινόπωρο έχει τη δική του χάρη.


Στα χαμηλά υπάρχουν πουρνάρια, φτέρες και κέδροι ενώ σιγά σιγά, τους διαδέχονται καρυδιές, καστανιές και οξιές. Αυτή την περίοδο δεν υπάρχει περίπτωση να μη συναντήσετε κόσμο που να μαζεύει κάστανα και καρύδια ή να κάνει πικ νικ ενώ αν είστε τυχεροί, μπορεί να δείτε και σκίουρους να ψάχνουν την τροφή τους.

Δείτε επίσης:   Θεσσαλονίκη: Πατέρας έκανε απεργία πείνας για το γιο του που πάσχει από μεσογειακή αναιμία


Πολλοί είναι αυτοί που συγκεντρώνονται, είτε μέσω κοινωνικών δικτύων ως ομάδες (μικροί και μεγάλοι), είτε μέσω δράσεων που διοργανώνει το Καταφύγιο (ΣΕΟ), και πραγματοποιούν τις εξορμήσεις τους στον Χορτιάτη.


Κάνουν πεζοπορία, καστανοδρομία (συλλέγουν κάστανα), γνωρίζονται μεταξύ τους, απολαμβάνουν το ξέγνοιαστο παιχνίδι, την ομορφιά της φύσης αλλά και την υπέροχη θέα. Αλλοι πάλι επιλέγουν την περιοχή για motocross, βόλτα με γουρούνες ή mountain bike.


Αν ακολουθήσετε και τα σημαδεμένα μονοπάτια, τα οποία κάποτε χρησιμοποιούσαν οι φημισμένοι παγοποιοί του Χορτιάτη (θα τα αναγνωρίσετε διότι σε κάποια σημεία είναι στρωμένα με πέτρες), θα βρεθείτε στο καταφύγιο του ΣΕΟ (1011μ.), όπου μπορείτε να πείτε ένα ζεστό ρόφημα δίπλα στο τζάκι. Φυσικά εκεί μπορείτε να φτάσετε και οδικώς.


Ο Χορτιάτης είναι ένα φιλικό προς τον άνθρωπο βουνό, πολύ κοντά στην πόλη, ιδανικός για σύντομες και αναζωογονητικές αποδράσεις για όλη την οικογένεια. Μη χάσετε την ευκαιρία να δείτε τις… εκπλήξεις που σας προσφέρει και να θαυμάσετε το μεγαλείο της φύσης!

Φωτογραφίες: Βούλα Δημητριάδου

Σχετικές δημοσιεύσεις