Ντόπια διατροφή και υγεία – Εκδήλωση στο Ηράκλειο

Συνεχίζεται σήμερα η εκδήλωση Αρνητικό πρόσημο έχουν οι έρευνες στη Κρήτη που έχουν να κάνουν με την εμφάνιση καρκίνου σύμφωνα με το γιατρό Δημήτρη Πετράκη στην ομιλία του με θέμα “Η ντόπια τροφή ως παράγοντας Υγείας και Μακροζωίας”.Ακολουθήστε το Thes.gr στο Google News! Μοναδική θεματολογία με το κύρος του Thes.gr Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα […]

Συνεχίζεται σήμερα η εκδήλωση

Αρνητικό πρόσημο έχουν οι έρευνες στη Κρήτη που έχουν να κάνουν με την εμφάνιση καρκίνου σύμφωνα με το γιατρό Δημήτρη Πετράκη στην ομιλία του με θέμα “Η ντόπια τροφή ως παράγοντας Υγείας και Μακροζωίας”.

Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Ηρακλείου Ανδρόγεω στα πλαίσια της Ετήσιας Γιορτής Σπόρων και Αυτάρκειας 10 και 11 Μαρτίου 2018 από την ΚΟΙΝΣΕΠ. Μελίτακες και άλλους. Τα σημαντικότερα που ακούστηκαν από το γιατρό που είναι και επιστημονικά μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Τοξικολογίας είναι: Αυξήθηκαν τα κρούσματα λευχαιμίας, όγκων και Αλτσχάιμερ ειδικά με μελέτη έρευνα στην Ιεράπετρα.
Εισαγόμενα πολλά κρητικά προϊόντα
1 στα 3 παιδιά υπέρβαροι- Διεκδικούμε την πρώτη θέση στο τομέα
1 στους 4 πεθαίνει από καρκίνο του προστάτη και πνεύμονα.
43% είναι υπέρβαροι, 40% δεν γυμναζόμαστε, υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Διαγνωστική διατροφική προσπάθεια συνεπάγεται να τρώμε λιγότερο, να τρώμε για την υγεία μας και όχι για τη θρέψη μας. Δεν είμαστε μόνο ότι τρώμε αλλά και ότι έτρωγαν οι πρόγονοι μας και επηρεάζομαι και τις επόμενες γενιές. Η κοινωνία παρέχει προβλήματα ή λύσεις; Όχι τι κάνουν οι άλλοι εμείς τι κάνουμε. Όχι μόνο οικολόγοι με το πνεύμα, σπάνια σκεφτόμαστε τι θα αφήσουμε. Ο άνθρωπος βιάζει και βιάζεται, η φύση ποτέ.

Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο Νίκος Λυγερός, Ερευνητής-Στρατηγικός Σύμβουλος με θέμα «Το Νερό ως πηγή Ζωής».
Ο κ. Λυγερός ξεκίνησε το λόγο του με την διαπίστωση ότι «όλα είναι σωστά από αυτά που ακούστηκαν απλώς σχεδόν πάντα δεν ακούμε τη μεθοδολογία επίλυσης των προβλημάτων».
Επίσης έδωσε τις δικές του απαντήσεις σε ερωτήματα όπως: Σε τι είναι ωφέλιμη η γνώση όταν δεν μπορώ να αλλάξω τίποτα;

Η διάγνωση οδηγεί στην επίλυση προβλημάτων και πως; Με τι νερό ποτίζουμε τους φυσικούς σπόρους; Κάνουμε χημική ανάλυση του νερού που πίνουμε; Από τις 17 πηγές στην Ελλάδα που έγινε χημική ανάλυση σε πόσες πηγές ήταν μολυσμένο το νερό; Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει. Από που και πως τροφοδοτούνται οι πηγές; Με πόσο νερό κάνουν μπάνιο οι αστροναύτες; Είμαστε αλήθεια ηλίθιοι γιατί ότι δε μας αφορά προσωπικά δεν μας πειράζει; Η λύση είναι παντού γιατί δεν την βλέπουμε; Τι είναι νοητική αδράνεια;
Τον κ. Λυγερό προλόγισε με μαντινάδα συναφή με την ομιλία η κ. Αννα Σκανδαλάκη.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν σήμερα στο χωριό Πύργο Μονοφατσίου με ομιλίες από ειδικούς για θέματα καλλιέργειας, γενετικώς τροποποιημένων φυτών, από Περιβαλλοντολόγους -Οικοκαλλιεργητές, Γεωπόνους, καθηγητές βιολόγους. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο Πύργου με παράλληλες δράσεις για παιδιά, ΚΟΙΝΣΕΠ. με συναφή αντικείμενα και μουσική εκδήλωση. Επίσης θα μοιραστούν παραδοσιακοί σπόροι. Την εκδήλωση θα προλογίσει η μαντιναδολόγησσα κ. Αννα Σκανδαλάκη και την συνδιοργάνωση υπογράφουν εκτός από την ΚΟΙΝΣΕΠ. Μελίτακες, η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Αρχανών Αστερουσίων, ο Πολιτιστικός Σύλλογπς Πύργου, η Ενορία Πύργου και υποστηρικτές ο Δήμος Ηρακλείου, το ΤΕΙ Κρήτης και το Δημοτικό Σχολείο Πύργου.