Τα σκουπίδια της θάλασσας γίνονται έργα τέχνης (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

koinsep ionian hellas

Η Κοιν.Σ.Επ. Ionian Recycle Hellas με έδρα την Περαία σε μια πρωτοποριακή δραστηριότητα

Η Ελλάδα με τις υπέροχες θάλασσες και τις ατελείωτες παραλίες είναι ένας ιδανικός προορισμός ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Αυτή την ευλογία με την ακτογραμμή των 16.000 χιλιομέτρων περίπου, ορισμένες φορές τη θεωρούμε δεδομένη και δε δείχνουμε το σεβασμό που θα έπρεπε τόσο στη θάλασσα όσο και γενικά στο περιβάλλον και στο οικοσύστημα.

Το ζήτημα αυτό έρχονται να αναδείξουν φορείς και ομάδες πολιτών που με την οικολογική τους συνείδηση επιχειρούν να διατηρήσουν την ομορφιά του τοπίου. Ενα τέτοιο, είναι το εγχείρημα της Ionian Recycle Hellas, μιας Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (Κοιν.Σ.Επ.) που δημιουργήθηκε ως συνεταιρισμός το 2014 και ως κύρια δραστηριότητα είναι η εφαρμογή συστημάτων προστασίας του περιβάλλοντος με την Αξιοποίηση των ανακυκλώσιμων.

koinsep ionian hellas

Τα μέλη της Ionian Recycle Hellas (που εδρεύει στην Περαία της Θεσσαλονίκης) καθόλη τη διάρκεια του έτους προβαίνουν σε καθαρισμό των ακτών. Αυτά που μαζεύουν δεν πετιούνται στην ανακύκλωση, αλλά αποκτούν μια “δεύτερη ζωή” όπως λέει στο Life-Events.gr, Χρυσάνθη Πάντου.

Τα υλικά αυτά, αξιοποιούνται κατάλληλα και γίνονται τέχνη και μοναδικά έργα που κανείς δεν μπορεί να φανταστεί πως έχουν δημιουργηθεί. Κι όμως, τα τενεκεδάκια μπορούν να μετατραπούν σε πίνακα, ενώ εξαρτήματα ενός πλυντηρίου γίνεται ένα υπέροχο διακοσμητικό για το σαλόνι.

koinsep ionian hellas

Στην έδρα της Κοιν.Σ.Επ. λειτουργεί μόνιμη έκθεση τεχνημάτων που προέρχονται από ανακυκλώσιμα υλικά.

Η Ionian Recycle Hellas δημιουργήθηκε μέσα από την κοινή φιλοσοφία των ιδρυτικών μελών της έχοντας στόχο κι όραμα ένα καθαρότερο περιβάλλον

Ο Συνεταιρισμός δραστηριοποιείται ως αδειοδοτημένος διαχείρισης στις περιφέρειες: Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων, Νοτίου Αιγαίου.

Επίσης διαχειρίζεται χωρίς οικονομικό κόστος για τους ΟΤΑ και τους πολίτες:
-Τηγανέλαια
-Ηλεκτρικές και Ηλεκτρονικές συσκευές
-Συσκευασίες Αλουμινίου
-Χαρτί και Χαρτόνι
-Πλαστικές συσκευασίες
-Απόβλητα συσκευών Λιποδιάλυσης
-Μέταλλα όλων των κατηγοριών
-Απόβλητα Εκσκαφών
-Ρουχισμό
-Οργανικά προϊόντα
-Συσκευασίες Φυτοφαρμάκων
-Διαχείριση Ναυαγίων

koinsep ionian hellas

Ο συνεταιρισμός παρέχει άμεση υποστήριξη όπως: σε σχολεία της πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με το πρόγραμμα “ΑΝΑΚΥΚΛΟΣ ΙΣΧΥΣ”, εστιατόρια, ραβέρνες, ξενοδοχειακές μονάδες, καντίνες, παρέχοντας δοχεία συλλογής για τα απόβλητα τηγανέλαια, παρέχοντας πιστοποίηση του καταστήματος κατά ISCC, δωρεάν εγγραφή και τήρηση στο Η.Μ.Α.

koinsep ionian hellas

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις