Το μοντέλο της αλληλέγγυας οικονομίας και οι κοινωνικές προεκτάσεις (ΦΩΤΟ)

Ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις σε εκδήλωση που έγινε στη Θεσσαλικη

Η κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία βρέθηκε στο επίκεντρο εκδήλωση που διοργανώθηκε σήμερα στο Μουσείο της Αρχαίας Ρωμαϊκής Αγοράς στη Θεσσαλονίκη.

Ο ανοιχτός διάλογος, ο οποίος πραγματοποιήθηκε σήμερα με τη συμμετοχή φορέων Κ.ΑΛ.Ο., ανθρώπων της οικονομίας και πολιτικών στελεχών, έδωσε τη δυνατότητα σε πολίτες που ενδιαφέρονται για το συγκεκριμένο μοντέλο να εμβαθύνουν ακόμη περισσότερο.

Τοποθετήσεις έκαναν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης και Νίκος Παρασκευόπουλος και ο ειδικός γραμματέας Κ.ΑΛ.Ο., Ευάγγελος Νικολαΐδης.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκε η επίπτωση της λειτουργίας των οργανώσεων κι επιχειρήσεων κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας στην κοινωνική συνοχή (ένταξη, επανένταξη), η δικαιότερη, δημοκρατικότερη και συμμετοχική οργάνωση, καθώς και οι προοπτικές βιωσιμότητας και για την συνεχή ανάγκη ενίσχυσης και ενδυνάμωσης του ρόλου της αλληλέγγυας οικονομίας.

Ενδιαφέρουσες ήταν οι τοποθετήσεις εκπροσώπων φορέων Κοιν.Σ.ΕΠ., Κ.ΑΛ.Ο, ΜΚΟ, που γνωρίζοντας τα “μυστικά” και τις δυσκολίες πρότειναν λύσεις και κατέθεσαν τις απόψεις τους.

Δείτε τις εικόνες του Life-Events.gr…

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις