Ανοιγμα στην Κίνα από τον σύνδεσμο γουνοποιών Καστοριάς

Ποιοι οι στόχοι του συνδέσμου Ακολουθήστε το Thes.gr στο Google News! Μοναδική θεματολογία με το κύρος του Thes.gr Άνοιγμα προς την Κίνα κάνει το τελευταίο χρονικό διάστημα ο σύνδεσμος γουνοποιών Καστοριάς. “Είναι μια τεράστια αγορά η οποία μας ενδιαφέρει”, τόνισε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, “Πρακτορείο 104,9fm” ο πρόεδρος του συνδέσμου, Γιάννης Κορεντζίδης. Ο ίδιος αναλύοντας […]

Ποιοι οι στόχοι του συνδέσμου

Άνοιγμα προς την Κίνα κάνει το τελευταίο χρονικό διάστημα ο σύνδεσμος γουνοποιών Καστοριάς. “Είναι μια τεράστια αγορά η οποία μας ενδιαφέρει”, τόνισε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, “Πρακτορείο 104,9fm” ο πρόεδρος του συνδέσμου, Γιάννης Κορεντζίδης.

Ο ίδιος αναλύοντας κάποια στοιχεία για την Κίνα επισήμανε πως: “είναι μια αγορά και μια βιομηχανία οι οποία παράγει το 95% των ετοίμων ενδυμάτων γούνας στον κόσμο και παράλληλα κάνει τον 95% τον αγορών πρώτων υλών. Μιλάμε για τη βιομηχανία της γούνας που έχει το μεγαλύτερο ποσοστό στην παγκόσμια αγορά. Η συνεργασία του συνδέσμου με την Κίνα προέκυψε από την υπογραφή του μνημονίου με το ελληνοκινέζικο επιμελητήριο στο πλαίσιο της ΔΕΘ. Τα τελευταία χρόνια προσπαθούμε να βρούμε τρόπους με τους οποίους θέλουμε να εισχωρήσουμε στην τεράστια αυτή αγορά”, επισήμανε ο κ. Κορεντζίδης.

Διαβάστε επίσης  Αυξάνεται το τουριστικό ρεύμα από την Κίνα

Ο πρόεδρος του συνδέσμου αποκάλυψε ότι: “η κατάσταση στον τομέα της γούνας δεν είναι καλή τα τελευταία χρόνια και αυτό οφείλεται στην κρίση της ρωσικής οικονομίας. Στα τελευταία 25 χρόνια η αγορά απευθυνόταν στην Ρωσία. Το 2013 οι εξαγωγές στην Ρωσία ήταν περίπου 400 εκατ. δολάρια, αυτή την στιγμή είναι μόλις 20 εκατ δολάρια. Όλα αυτά μας οδηγούν να βρούμε νέες αγορές. Επίσης το 2013 στο Ντουμπάι υπήρχαν 280 καταστήματα γούνας και τώρα είναι λιγότερο από 50.

Πριν λίγες ημέρες έγινε μια συνάντηση μελών του συνδέσμου με την εμπορική ακόλουθο της Κίνας στην Καστοριά, όπου αναλύθηκαν ζητήματα που αφορούν τα γραφειοκρατικά και τη φορολογία, ώστε να επενδύσουν οι ελληνικές εταιρείες στην Κίνα. Παράλληλα θα υπάρξουν και αποστολές επιχειρηματιών στην Κίνα προκειμένου και τα ελληνικά προϊόντα να πάρουν κομμάτι από την αγορά. Οφείλουμε να βρούμε λύσεις και να έχουμε ένα προγραμματισμό για να εισέλθουμε σε αυτή τη δύσκολη αγορά”, ολοκλήρωσε ο κ. Κορεντζίδης.