Αρχίζει σήμερα (18/6) το Sykies Fest

Με σαφείς στόχους για το παρόν και το μέλλον και ισχυρές αναφορές στο παρελθόν ξεκινά σήμερα, Κυριακή 18 Ιουνίου 2017, στο δήμο Νεάπολης-Συκεών μια καινούρια διοργάνωση με ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, το Sykies Fest.
Πτυχές του νεότερου ελληνικού πολιτισμού αλλά και το στοιχείο της παράδοσης των κατοίκων συνθέτουν ένα πρόγραμμα που προσφέρει ιστορικές γνώσεις, διασκέδαση και διαδραστικότητα, εδραιώνοντας μια εστία πολιτισμού στη Δ.Ε. Συκεών.

Το τριήμερο Sykies Fest θα παρουσιάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων έως και την Τρίτη 20 Ιουνίου 2017, με πεδίο δράσης την Πολιτιστική Γειτονιά (πάρκο Ελπίδος, Συκιές) και το Ανοικτό Δημοτικό Θέατρο Συκεών (Κ.Κουν). Τοπικοί παραδοσιακοί σύλλογοι, μουσικά και θεατρικά σχήματα θα ξετυλίξουν το… κουβάρι της ιστορίας που «γέννησε» την περιοχή αναδεικνύοντας τις πολιτιστικές ρίζες του τόπου μας, αλλά και τη σύνδεσή τους με τις πτυχές του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού.

Το πρώτο Sykies Fest θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή του Χορευτικού Συγκροτήματος του δήμου Νεάπολης-Συκεών, του Ποντιακού Πολιτιστικού Συλλόγου Καλλιθέας-Συκεών, της Νεανικής Χορωδίας του Σύγχρονου Ωδείου Θεσσαλονίκης, της Ρεμπέτικης Κομπανίας του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών, του ART MATES Theater Group, του Δ.Ι.Ε.Κ. Νεάπολης, της Θρακικής Εστίας Θεσσαλονίκης και του ΙΕΚ ΑΛΦΑ.

Δραματοποιημένη ιστορική ξενάγηση
Το κοινό θα έχει την ευκαιρία την Κυριακή, 18 Ιουνίου, στις 7.30 μ.μ. να παρακολουθήσει μία δραματοποιημένη ιστορική ξενάγηση, μετακινούμενο σε δέκα διαφορετικά σημεία, παρακολουθώντας παράλληλα τον τρόπο εγκατάστασης αλλά και τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων κατά την ιστορική περίοδο 1917-1945.
Πιο συγκεκριμένα, θα γίνει μια προσπάθεια αναβίωσης των γεγονότων της πυρκαγιάς του 1917, της εγκατάστασης των προσφύγων καθώς και μία ιστορική αναδρομή στις συνήθειες, στα ήθη και τα έθιμα που μεταφέρθηκαν από τα παράλια της Μικράς Ασίας, τη Βόρεια και Ανατολική Θράκη, τον Πόντο και την Καππαδοκία.
Το Χορευτικό Συγκρότημα του δήμου Νεάπολης-Συκεών, με τη συνεργασία πολλών φορέων υπόσχεται ένα αξέχαστο ταξίδι στο χρόνο με τη συμμετοχή 174 εθελοντών χορευτών, μουσικών και ηθοποιών.

Χορευτική παράσταση
Τη σκυτάλη θα πάρει τη Δευτέρα 19 Ιουνίου στις 9.30 μ.μ. στο Ανοικτό Θέατρο Συκεών το Χορευτικό Συγκρότημα δήμου Νεάπολης-Συκεών που θα παρουσιάσει την παραγωγή του «Οι της φύσης 4», με τη συμμετοχή του Ποντιακού Συλλόγου Καλλιθέας Συκεών και της Θρακικής Εστίας Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μια χορευτική παράσταση-υπενθύμιση για την αναζήτηση της αρχέγονης αλήθειας που πηγάζει μέσα από τη διαρκή επαφή μας με τη φύση.

Συναυλία ΤΑΚΙΜ & Παντελής Θαλασσινός & Αρετή Κετιμέ
Η αυλαία του Sykies Fest θα κλείσει με τη μεγάλη συναυλία από το συγκρότημα ΤΑΚΙΜ την Τρίτη 20 Ιουνίου στις 9.30 μ.μ. στο Ανοικτό Θέατρο Συκεών. Το συγκρότημα, που αποτελείται από τους σημαντικότερους δεξιοτέχνες της ελληνικής δημοτικής μουσικής, και με τη συμμετοχή του Παντελή Θαλασσινού και της Αρετής Κετιμέ, θα δημιουργήσουν μια εκρηκτική συναυλία επί σκηνής και θα μας ταξιδεύσουν μέσα στο χρόνο και στις εποχές με κομμάτια μέσα από τον πλούτο της παράδοσής μας.

1806afisa

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις