Ασφαλτοστρώσεις στο δήμο Παύλου Μελά

Σε ποιους δρόμους θα γίνουν έργα

Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις στο πλαίσιο του έργου ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ, από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Παύλου Μελά με εργασίες αποξήλωσης του παλιού οδοστρώματος και επίστρωση με καινούργιο ασφαλτοτάπητα σε Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία.

Με την έναρξη του 2018 ολοκληρώνονται οι εργασίες στις παρακάτω οδούς της Δημοτικής Ενότητας Πολίχνης: Εθνικής Αντίστασης, Χαριτωνίδη, Γιαννουλίδη, Δερβενακίων, Δωδεκανήσου & Ουσταμπασίδου, Σολωμού, Ποσειδώνος, Φοίνικος, Σοφούλη, Ιπποδρομίου, Εμμανουήλ Παππά και τμήμα της Μαυρομιχάλη.

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Στέφανος Βάρφης ενημερώθηκαν από τη Διεύθυνση και τα υπηρεσιακά στελέχη για την πορεία του έργου.

Στόχος των παρεμβάσεων είναι η βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών για την ασφαλή διέλευση οχημάτων και την ασφαλή κίνηση των πεζών στο οδικό δίκτυο του Δήμου Παύλου Μελά με ιδιαίτερη έμφαση σε οδούς όπου υπάρχει σημαντικός κυκλοφοριακός φόρτος, διέλευση λεωφορειακών γραμμών και οδούς που γειτνιάζουν με σχολικά συγκροτήματα.

Οι καιρικές συνθήκες, ο κυκλοφοριακός φόρτος, η φυσική γήρανση των οδοστρωμάτων καθώς και οι επεμβάσεις διαφόρων οργανισμών κοινής ωφέλειας (ύδρευση, αέριο, Δ.Ε.Η. κλπ), έχουν επιφέρει σημαντικά προβλήματα στην εικόνα των οδοστρωμάτων τα οποία θα αντιμετωπισθούν, με αποξήλωση του παλαιού ασφαλτοτάπητα (με χρήση φρέζας) και διάστρωση νέας ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας αστικής οδού και διαγραμμίσεις τόσο αξονικών κατά μήκος των οδών όσο και διαβάσεων για την διέλευση των πεζών.

Δείτε επίσης:   Εγκαίνια για «Το σπίτι της καρδιάς μας»

Με το συγκεκριμένο έργο πραγματοποιούνται σειρά εργασιών ασφαλτόστρωσης, ευρείας κλίμακας αποκατάσταση φθορών του οδοστρώματος, στρώση με αντιολισθηρή άσφαλτο και κατασκευή μικρών τμημάτων δικτύων υδροσυλλογής ομβρίων υδάτων για να αντιμετωπισθούν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα και διαγραμμίσεις άξονα με ανακλαστικό υλικό και διαβάσεων με θερμοπλαστικό ή ψυχροπλαστικό υλικό.

Οι οδοί ή τμήματα αυτών που ολοκληρώθηκαν ή πρόκειται να πραγματοποιηθούν προσεχώς σχετικές εργασίες είναι:

Δ.Ε. ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΑΜΥΝΤΑ (ΤΜΗΜΑ), ΦΕΙΔΙΟΥ (ΤΜΗΜΑ), ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ (ΤΜΗΜΑ), ΧΑΝΙ ΓΡΑΒΙΑΣ (ΤΜΗΜΑ), ΥΨΗΛΑΝΤΟΥ (ΤΜΗΜΑ), ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ (ΤΜΗΜΑ), ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ (ΤΜΗΜΑ), Μ.ΦΡΥΖΗ, ΣΟΥΛΙΟΥ, ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ (ΤΜΗΜΑ), ΝΙΚΗΣ (ΤΜΗΜΑ), ΑΧΙΛΛΕΩΣ (ΤΜΗΜΑ), ΚΑΡΟΛΟΥ ΚΟΥΝ (ΤΜΗΜΑ), ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Δ.Ε.ΠΟΛΙΧΝΗΣ

ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, ΣΟΦΟΥΛΗ, ΧΑΡΙΤΩΝΙΔΗ, ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΟΥ, ΓΙΑΝΝΟΥΛΙΔΗ, ΔΕΡΒΕΝΑΚΙΩΝ, ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ (ΤΜΗΜΑ), ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ & ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΟΥ, ΣΟΛΩΜΟΥ, ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΠΑ, ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΕΩΣ & ΙΑΣΩΝΟΣ, ΜΕΣΣΗΝΗΣ (ΤΜΗΜΑ) ΚΑΙ ΚΑΘΕΤΟΙ ΟΔΟΙ

Δ.Ε.ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ

ΑΝΘΟΚΗΠΩΝ, ΑΙΓΑΙΟΥ, ΑΓΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ (ΤΜΗΜΑ)

Οι παραπάνω οδοί συμπληρώνονται από άλλες οδούς του Δήμου εφόσον κατά την διάρκεια υλοποίησης του ΕΡΓΟΥ υπάρξουν προβλήματα σε τμήματα αυτών των οδών, που χρήζουν άμεσης αποκατάστασης.

Σχετικές δημοσιεύσεις