Αυλαία στα “Πυλαιώτικα” με το μοίρασμα του “ατζέμ πιλάφ”

Ολοκληρώνονται οι τριήμερες εκδηλώσεις

Με το μοίρασμα του παραδοσιακού «ατζέμ πιλάφ» ολοκληρώνονται οι πανηγυρικές τριήμερες εκδηλώσεις «Πυλαιώτικα 2019» που διοργανώνει και φέτος ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη.

Ένας θεσμός πολιτισμού και παράδοσης που συνδέεται με το θρησκευτικό και ευλαβικό στοιχείο και διοργανώνεται κάθε χρόνο στο πλαίσιο του εορτασμού του Πολιούχου της Πυλαίας Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου. Φέτος οι εκδηλώσεις άρχισαν την Πέμπτη 18 Ιουλίου και τελειώνουν σήμερα, και πραγματοποιούνται στον αύλειο χώρο του Πέτρινου Πολιτιστικού Κέντρου Πυλαίας.

Το σημερινό πρόγραμμα (έναρξη στις 21:00): Μουσικοχορευτική εκδήλωση, στην οποία θα συμμετέχουν τα χορευτικά τμήματα του Δήμου μας. Μεταξύ των άλλων θα συμμετέχουν το Χορευτικό τμήμα του ΚΑΠΗ Πυλαίας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Πυλαίας «Η Καπουτζήδα», το Τμήμα Νέων Πυλαίας, το Τμήμα Ενηλίκων Πυλαίας και το Χορευτικό τμήμα Συλλόγου Κατοίκων Νέας Ελβετίας. Με κλαρίνο, λαούτο, κρουστά, τρομπέτα, βιολί και ακορντεόν και με το παραδοσιακό «ατζέμ πιλάφ» που θα μοιραστεί κατά την τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις