«Διαχείριση των Αστικών Στερεών Αποβλήτων στην Κυκλική Οικονομία» στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

Ημερίδα στο δημαρχείο της πόλης

Με φόντο το καλό του περιβάλλοντος διεξάγεται σήμερα στην αίθουσα Μανόλης Αναγνωστάκης του δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, ημερίδα με τίτλο «Διαχείριση των Αστικών Στερεών Αποβλήτων στην Κυκλική Οικονομία». Διοργανωτές είναι η  Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ και το έργο LIFE RE-WEEE, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα H2020 COLLECTORS.

Το ενδιαφέρον του κόσμου ήταν μεγάλο και η αίθουσα “Μανόλης Αναγνωστάκης” κατάμεστη.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση: «Η μετάβαση προς τη διαχείριση των αποβλήτων στην προσέγγιση της κυκλικής οικονομίας είναι μια περίπλοκη διαδικασία η οποία απαιτεί τη συμμετοχή των πολιτών, τη συνεργασία με διαφορετικούς φορείς της παραγωγικής αλυσίδας για την ανακύκλωση και την εφαρμογή τεχνικών, οργανωτικών, επικοινωνιακών και ανταποδοτικών εργαλείων. Ωστόσο, αρκετές περιοχές της Ευρώπης κατάφεραν υψηλές επιδόσεις πετυχαίνοντας θετικά αποτελέσματα: παραγωγή ποιοτικών ανακυκλωμένων υλικών, μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, δημιουργία θέσεων εργασίας, διατηρώντας ταυτόχρονα βιώσιμο το συνολικό κόστος», επισημαίνεται.

Τέλος, το συνέδριο εστιάζει στις προκλήσεις, τις λύσεις και τις ευκαιρίες διαχείρισης των αστικών αποβλήτων και θα συγκεντρώσει Ευρωπαίους εμπειρογνώμονες από διαφορετικές περιοχές για να συζητήσουν το μέλλον της ανακύκλωσης των αποβλήτων, ενώ θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα του έργου COLLECTORS σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές συλλογής αποβλήτων και τα θετικά τους αποτελέσματα.

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις