Διαβούλευση για την ανάπλαση του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά

Μακριά από άσφαιρα πυρά, παρηκμασμένες αντιλήψεις και πρακτικές, με τη σοβαρότητα, τη σύνεση και τον ορθολογισμό να επικρατούν σε κάθε βήμα αυτής της  πρωτόγνωρης διαδικασίας απόδοσης μεγάλου δημόσιου χώρου στους πολίτες, ο Δήμος Παύλου Μελά προχωρά πλέον και στη διαβούλευση με τους φορείς της πόλης και την κοινωνία, για τους στρατηγικούς στόχους ανάπλασης του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά και η Δυτική Θεσσαλονίκη γυρίζει σελίδα!

Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 17.00, μέσα στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, ξεκινά ο ανοιχτός διάλογος με την τοπική κοινωνία και την πόλη ευρύτερα, για το μέλλον του πολύτιμου πράσινου δημόσιου χώρου, του μελλοντικού Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά.
Ανάμεσα στα βήματα αυτού του διαλόγου περιλαμβάνονται ειδικές συνεδριάσεις των δημοτικών συλλογικών οργάνων, καταγραφή των απόψεων όλων των δημοτικών παρατάξεων, ημερίδες – στρογγυλά τραπέζια και συναντήσεις με συλλογικούς φορείς, κινήματα αλλά και απλούς πολίτες.

Με επεξεργασμένες και εφαρμόσιμες προτάσεις, θα παρουσιαστούν οι κατευθυντήριες επιλογές του στρατηγικού σχεδιασμού, τα βασικά χαρακτηριστικά των μελετών της πρώτης φάσης ανάπλασης του χώρου καθώς και άλλες δράσεις – ενέργειες που έχει αναλάβει ο  Δήμος και που υπηρετούν την καλύτερη δυνατή ετοιμότητα απέναντι στη μεγάλη αυτή πρόκληση.
Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος και τα υπηρεσιακά στελέχη, θα καταγράψουν παρατηρήσεις, ιδέες και προτάσεις σχετικές με τα θέματα που θα συζητηθούν.

Η μετατροπή του στρατοπέδου σε Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά, αποτελεί μια καλή πρακτική επανάχρησης πρώην στρατοπέδων στις Ελληνικές και Ευρωπαϊκές πόλεις και αυτό θα παρουσιαστεί στην Ημερίδα που διοργανώνεται από το Δήμο Σερρών, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος URBACT – MAPS, την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017, στις Σέρρες.
Ο Δήμος Παύλου Μελά θα εκπροσωπηθεί από τον επικεφαλή της ομάδας έργου Σαράντη Καρβουνίδη, ενώ θα μιλήσουν η Παρασκευή Κούρτη και ο Αρχιτέκτονας Πρόδρομος Νικηφορίδης με θέμα «Δήμος Παύλου Μελά: Πρωτεύουσα περιοχή πρασίνου».

Σχετικές δημοσιεύσεις