Γερμανία: Αργία το Δεκαπενταύγουστο σε 2 από τα 16 κρατίδια

Ποια είναι αυτά- ποιος είναι ο λόγος που δεν ισχύει σε όλες τις περιοχές

Η «Κοίμηση της Θεοτόκου» στις 15 Αυγούστου εκτός από την Ελλάδα τιμάται σε ακόμη 14 χώρες σε όλη την Ευρώπη, όπως π.χ. το Βέλγιο, η Ιταλία, η Κροατία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Αυστρία, η Μάλτα, η Πολωνία κ.τ.λ. Στη Γερμανία, μόλις σε δυο κρατίδια τα καταστήματα θα είναι κλειστά και οι εργαζόμενοι δεν θα χρειαστεί να πάνε στις εργασίες τους.

Συγκεκριμένα,  στα κρατίδια της Βαυαρίας και στο Saarland. Μάλιστα στη Βαυαρία η αργία δεν θα ισχύει για όλες τις περιοχές.

Για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό;

Η 15η Αυγούστου γιορτάζεται μόνο στα κρατίδια όπου τουλάχιστον οι μισοί πολίτες είναι καθολικοί. Με βάση την απογραφή του 2011, τα μόνα κρατίδια στα οποία οι καθολικοί ξεπερνούν το 50% του πληθυσμού είναι η Βαυαρία (55%) και το Σαάρλαντ (63%).

Έτσι οι καθολικοί ενώ ξεπερνούν σε αριθμό οριακά τους προτεστάντες (31% έναντι 30%) στα περισσότερα κρατίδια δεν έχουν το 50% του πληθυσμού καθώς το 35% δεν έχει δηλώσει καμία θρησκεία ενώ το 5% είναι μουσουλμάνοι.

Για το λόγο αυτό η αργία περιορίζεται σ’ αυτά τα δυο κρατίδια που προαναφέρθηκαν.

Και στη Βαυαρία ;

Με δικό του διάταγμα το κρατίδιο της Βαυαρίας έχει επεκτείνει τη ρύθμιση που ισχύει παγγερμανικά και στο κρατίδιό της. Έτσι ενώ στις πόλεις München, Augsburg, Würzburg, Regensburg και Ingolstadt θα είναι η 15 Αυγούστου αργία, δεν θα ισχύει το ίδιο για τη Νυρεμβέργη, Φύρτ και Ερλανγκεν.

Στη Βαυαρία η περιοχή που συγκεντρώνει χιλιάδες πιστούς είναι η Maria Vesperbild στο Ziemetshausen (περιφέρεια  Günzburg).

Πηγή: doryforos-europa.blogspot.com
Στατιστικά στοιχεία: Statista

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις