Γιορτή για όλο τον κόσμο ο τρύγος στον αστικό αμπελώνα (ΒΙΝΤΕΟ)

Με το χορό της χορευτικής ομάδας της 4ης Δημοτικής Κοινότητας ξεκίνησε η εκδήλωση του Δήμου Θεσσαλονίκης, με αφορμή τον τρύγο των ερυθρών ποικιλιών του αστικού αμπελώνα, που βρίσκεται έναντι του Καυτανζογλείου Σταδίου. Μάλιστα, στη διαδικασία έλαβε μέρος όποιος το επιθυμούσε και αυτό έκανε  τη δράση ακόμη πιο ξεχωριστή.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στη σημασία της αστικής ανάπλασης. Οπως θα παρακολουθήσετε και στο βίντεο του Life-Events.gr, έκανε αναφορά στο χώρο, πώς ήταν πριν και πώς είναι σήμερα και ποιος είναι ο στόχος τους όσον αφορά τις γειτονιές.

Ο αστικός αμπελώνας δημιουργήθηκε το 2013, οπότε και πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες φυτεύσεις, με δυο λευκές και δυο ερυθρές ποικιλίες, στο σημείο όπου παλαιότερα βρισκόταν το μηχανουργείο του Δήμου Θεσσαλονίκης. Για τη δημιουργία του συνεργάστηκαν ο Δήμος, το εργαστήριο Αμπελουργίας της Γεωπονικής Σχολής του Α.Π.Θ.  και το Κτήμα Γεροβασιλείου.

Η συνεργασία αυτή συνεχίζεται, με αποτέλεσμα η πόλη της Θεσσαλονίκης να διαθέτει ήδη το δικό της κρασί, με την επωνυμία «Γοργόνα», η διάθεση του οποίου προορίζεται για φιλανθρωπικές δράσεις.

Σχετικές δημοσιεύσεις