«Η Νάουσα, Πόλη του Οίνου» γιορτάζει!

Στις 22, 23 και 24 Νοεμβρίου

Την τιμητική της έχει η Νάουσα το ερχόμενο τριήμερο. Η “πρωτεύουσα” του ξινόμαυρου γιορτάζει με τις καθιερωμένες εκδηλώσεις στο πλαίσιο της… “Νάουσα, Πόλη του Οίνου”.

Ο Νοέμβριος ξεκίνησε με την Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου και κλείνει με τη μεγάλη γιορτή της βορειοελλαδίτικης ποικιλίας στην ιδιαίτερη πατρίδα της, στη Νάουσα. Από Παρασκευή 22 έως και Κυριακή 24 Νοεμβρίου, η καρδιά των xinomavristas χτυπά στη «ΝΑΟΥΣΑ, ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΟΙΝΟΥ» που θα φιλοξενηθεί στο Κτήριο «ΕΡΙΑ», στην ιστορική πόλη της Ημαθίας.

Το Σαββατοκύριακο, το Ξινόμαυρο της Νάουσας θα είναι στο ποτήρι των επισκεπτών. Όλοι οι ντόπιοι παραγωγοί – μέλη του Συνδέσμου Αμπελουργών και Οινοποιών Νάουσας, θα βρίσκονται στο Κτήριο «ΕΡΙΑ» σερβίροντας τα κρασιά τους και μιλώντας για το όραμα και τη δουλειά τους με τους οινόφιλους.

Παράλληλα μια σειρά θεματικών εκδηλώσεων θα πλαισιώσει την έκθεση με στόχο ξεχωριστές γευσιγνωστικές εμπειρίες αλλά και τροφή για σκέψη. Έτσι, ενώ οι οινόφιλοι θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν σε επίσημη πρώτη το Ξινόμαυρο εσοδείας 2019, οι προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής στην αμπελοκαλλιέργεια θα είναι το θέμα της ημερίδας που θα παρουσιάσουν οι Δρ, Στέφανος Κουνδουράς, Δρ. Χαρούλα Σπινθηροπούλου και ο περιβαλλοντολόγος Αντώνης Γρηγορόπουλος.

Ενώ θα γνωρίζουν καλύτερα τις άλλες ποικιλίες που καλλιεργούνται στην περιοχή και τη συμβολή τους στην παράδοση και ιστορία της περιοχής, θα μπει στο τραπέζι και το ερώτημα της μετάβασης της ΠΟΠ ζώνης της Νάουσας στην εποχή της Βιοοικονομίας. Φυσικά δεν θα λείπουν ενότητες αφιερωμένες στη ντόπια γαστρονομία, καθώς και γευσιγνωστικοί διαξιφισμοί ανάμεσα σε Barolo, Βουργουνδία και Νάουσα.

Μαζί με τον οικοδεσπότη Σύνδεσμο Αμπελουργών και Οινοποιών Νάουσας, όλη η πόλη θα κινείται στο ρυθμό της γιορτής του Ξινόμαυρου. Ειδικά μενού και προσφορές από τα τοπικά εστιατόρια και wine bars, αλλά και ειδικές τιμές από επιλεγμένα ξενοδοχεία για τους οινόφιλους που θα επισκεφτούν την πανέμορφη Νάουσα. To τριήμερο θα κλείσει με ανοιχτά τα Οινοποιεία για τους επισκέπτες, προσφέροντας ξεναγήσεις, γευσιγνωσίες και ειδικές εκδηλώσεις.

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις