Η ρομποτική «κλέβει» την παράσταση στην 83η ΔΕΘ (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Εκπαιδευτικά ρομποτάκια και ρομποτικοί βραχίονες που παίζουν σκάκι και κάνουν εργασίες προσελκύουν το κοινό Δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος να επισκεφθεί αυτές τις ημέρες τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης και να μη περάσει από το θεματικό περίπτερο «Digital Greece» (Περίπτερο 12), εκεί όπου ανάμεσα σε 130 startup, η ρομποτική, η έρευνα, η καινοτομία και φυσικά η εκπαίδευση […]

Εκπαιδευτικά ρομποτάκια και ρομποτικοί βραχίονες που παίζουν σκάκι και κάνουν εργασίες προσελκύουν το κοινό

Δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος να επισκεφθεί αυτές τις ημέρες τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης και να μη περάσει από το θεματικό περίπτερο «Digital Greece» (Περίπτερο 12), εκεί όπου ανάμεσα σε 130 startup, η ρομποτική, η έρευνα, η καινοτομία και φυσικά η εκπαίδευση έχουν την τιμητική τους.

Μεταξύ αυτών και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με την Ακαδημία Ρομποτικής, η οποία εντυπωσιάζει με το πρωτοποριακό της έργο. Ο επιστημονικός υπεύθυνος της Ακαδημίας ρομποτικής του ΠΑ.ΜΑΚ., Νικόλαος Φαχαντίδης και οι ερευνητές του ξεναγούν μικρούς και μεγάλους στο μαγευτικό κόσμο της καινοτομίας και της ρομποτικής, με τα εκπαιδευτικά ρομποτάκια να «κλέβουν» την προσοχή τους.


Στο χώρο θα δείτε τεχνολογίες, που χρησιμοποιούνται από εκπαιδευτικούς και μοιάζουν περισσότερο με παιχνίδι αλλά και τεχνολογίες, που αποτελούνε εργαλεία στο χώρο της κοινωνικής ρομποτικής. Ενας ρομποτικός βραχίονας που δημιούργησαν τα μέλη της ακαδημίας ρομποτικής και πραγματοποιεί μία εργασία, τραβάει οπωσδήποτε τα βλέμματα. «Ο βιομηχανικός βραχίονας τοποθετεί αντικείμενα στη σωστή σειρά βάση των χρωμάτων που βλέπει μπροστά η κάμερα» εξηγεί χαρακτηριστικά στο Life-Events.gr o κ. Φαχαντίδης.

Ρομποτικός βραχίονας που παίζει σκάκι
Πως θα σας φαινόταν να παίξετε σκάκι με ένα ρομπότ; Και όμως, αυτό είναι εφικτό στο σταντ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Ο ρομποτικός βραχίονας για την ακρίβεια, παίζει μαζί σας σε μία ηλεκτρονική σκακιέρα. Μέσω ενός αλγόριθμου νοημοσύνης η ηλεκτρονική σκακιέρα διαβάζει τις κινήσεις του αντιπάλου κι ο αλγόριθμος απαντά με τη βέλτιστη κίνηση κάνοντας αναζητήσεις.

Ο Αντώνης Χατζησάββας, Υπεύθυνος της Ρομποτικής ομάδας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας μιλάει επίσης στην κάμερα του Life-Events.gr, εξηγεί πως λειτουργεί το ρομπότ που παίζει σκάκι και μας συστήνει την ομάδα του, η οποία είναι πολυβραβευμένη.