«Κάνουμε ντρίμπλα στον Εκφοβισμό»

paixnidi bulluing

Φιλικός αγώνας μπάσκετ για καλό σκοπό

Το ΚΜΟΠ, η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής και ο Σύλλογος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδος, σε συνεργασία με τον Δήμο Γλυφάδας διοργανώνουν φιλικό αγώνα καλαθοσφαίρισης με τίτλο «Κάνουμε ντρίμπλα στον Εκφοβισμό #4» μεταξύ των Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας και των «Φίλων» τους, γνωστών αθλητών, δημοσιογράφων και καλλιτεχνών.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Δευτέρα 20 Μαΐου και ώρα 09:30 πμ, στο ΔΑΚ «ΜΑΚΗΣ ΛΙΟΥΓΚΑΣ» (Φοίβης 14, Γλυφάδα 166 74) και θα τον παρακολουθήσουν περίπου 2.500 παιδιά και εκπαιδευτικοί.

H εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Live Without Bullying για την πρόληψη και αντιμετώπιση του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού που υλοποιεί για τρίτη σχολική χρονιά το ΚΜΟΠ, και με αφορμή την λήξη της σχολικής χρονιάς.

Αθλητές, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες και ειδικοί σε θέματα εκφοβισμού ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δοθεί ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης και ψυχικής ενδυνάμωσης στα παιδιά κατά του φαινομένου του εκφοβισμού.

Πριν την έναρξη του αγώνα μαθητές και συνοδοί εκπαιδευτικοί θα ενημερωθούν για το φαινόμενο του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού καθώς και για τους πιθανούς τρόπους αντιμετώπισής του, δίνοντας στην εκδήλωση εκπαιδευτικό – ενημερωτικό χαρακτήρα.

Κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου αθλήτριες του CHEERLEADING με πολλές επιτυχίες και διακρίσεις σε Πανελλήνιο και Πανευρωπαϊκό επίπεδο, από το Αθλητικό Σωματείο «ΑΓΟΠ ΜΥΡΤΑΛΗ» θα παρουσιάσουν τη χορογραφία τους, η οποία είναι εμπνευσμένη από το βραβευμένο, ως το καλύτερο τραγούδι για το κοινό στην Ελλάδα και Κύπρο 2019, με τίτλο “Κάν’ το ν’ακουστεί” και θέμα «Η φωνή μας, ασπίδα στα λόγια του μίσους» το οποίο εμπνεύστηκε και δημιούργησε η ΣΤ’ τάξη του 38ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου.

Θα ακολουθήσει ο φιλικός αγώνας και μεταξύ των αθλητών που λάβουν μέρος είναι οι κύριοι: Σιγάλας, Τσαρτσαρής, Ντικούδης, Λημνιάτης, Γαλακτερός, Κορωνιός, Χαριστέας, Σεϊταρίδης, Φύσσας, Κωνσταντινίδης κ.α.

Σε όλα τα παιδιά θα δοθεί αναμνηστικό δώρο ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τους αγαπημένους τους αθλητές και καλλιτέχνες.

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις