Κάψτε λιγότερη βενζίνη: Δείτε πως θα το κάνετε…

Σούπερ κόλπα για να εξοικονομήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο καύσιμο

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι που αν τους ακολουθήσετε τότε σίγουρα θα σας βοηθήσουν να κάψετε λιγότερη βενζίνη.

Δείτε παρακάτω, ποιοι είναι αυτοί:

Μην παρκάρετε ποτέ στον ήλιο, και άλλα κόλπα που δεν έχετε σκεφτεί για να εξοικονομήσετε όσο το δυνατόν περισσότερη βενζίνη.

Τσεκάρετε τακτικά την πίεση των ελαστικών σας. Η πίεση πέφτει με τον καιρό, και ελαστικά με λιγότερη πίεση από το κανονικό προκαλούν υπερκατανάλωση καυσίμων.

Μην αμελείτε τη ζυγοστάθμιση. Ρόδες που «τραβάνε» προς τα πλάγια (απίστευτο αλλά) ευθύνονται για έως και 31% μεγαλύτερη κατανάλωση βενζίνης.

Αποφύγετε την απότομη επιτάχυνση και τα απότομα φρεναρίσματα. Αυτό το ξέρατε όμως.

Σβήστε τη μηχανή. Ξέρετε γιατί τα καινούρια αυτοκίνητα σβήνουν αυτόματα όταν περιμένετε, για παράδειγμα, στο φανάρι; Για εξοικονόμηση βενζίνης. Μην αφήνετε ποτέ αναμμένη τη μηχανή όταν είστε σταματημένοι για περισσότερο από ένα λεπτό.

Ξεφορτωθείτε οτιδήποτε άχρηστο από το πορτ-μπαγκάζ. Αυτή η ομπρέλα θαλάσσης δεν θα σας χρειαστεί μέχρι το επόμενο καλοκαίρι. Εξτρα βάρος στο αυτοκίνητο σημαίνει έξτρα κατανάλωση καυσίμου.

Μην ξεχνάτε την αεροδυναμική. Αυτό δε σημαίνει μόνο να βγάλετε τη σκάλα από την οροφή, αλλά και να οδηγείτε με κλειστά παράθυρα στις εθνικές οδούς και σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας. Γιατί; Γιατί τα ανοιχτά παράθυρα όταν κινείστε με μεγάλη ταχύτητα αυξάνουν την αντίσταση που προκαλείται από τον αέρα, πράγμα που μπορεί να σημαίνει έως και 10% περισσότερη κατανάλωση βενζίνης.

Να αλλάζετε τακτικά μπουζί. Αν παρατηρήσετε ότι ξαφνικά καίτε περισσότερη βενζίνη, το πιθανότερο είναι πως χρειάζεστε καινούρια μπουζί. Μέχρι και 30% μπορεί να αυξήσει την κατανάλωση ένα μπουζί που δεν έχει αλλαχθεί στην ώρα του.

Να παρκάρετε πάντα στη σκιά το καλοκαίρι. Όλα τα υγρά εξατμίζονται στη ζέστη. Γιατί η βενζίνη να αποτελεί εξαίρεση; Άσε που όταν παρκάρετε στον ήλιο ανάβετε μετά το air condition με αποτέλεσμα να καίτε ακόμα περισσότερη βενζίνη.

Άλλο ένα κόλπο για το καλοκαίρι: Να βάζετε βενζίνη νωρίς το πρωί, ή αργά το βράδυ. Η βενζίνη διαστέλλεται με τη ζέστη, με αποτέλεσμα η πυκνότητά της να μειώνεται, και έτσι να βάζετε λιγότερη βενζίνη με τα ίδια λεφτά.

Μην περιμένετε να αδειάσει το ντεπόζιτο για να βάλετε βενζίνη. Όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά γιατί με άδειο ντεπόζιτο θα μπείτε απεγνωσμένοι στο πρώτο βενζινάδικο που θα βρείτε μπροστά σας, χωρίς να συγκρίνετε τιμές. Έχετε, δηλαδή, περισσότερες πιθανότητες να βάλετε ακριβή βενζίνη.

Πηγή: in2life.gr

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις