Καρτσιούνος, το παραδοσιακό εθιμο ανήμερα των Χριστουγέννων στη Νάουσα (ΦΩΤΟ)

Από τα βάθη του χρόνου

Χριστούγεννα Πρωτούγεννα, πρώτη γιορτή του χρόνου!!! Για βγάτε ,ιδέστε μάθετε το που ο Χριστός γεννιέται!!! Χριστούγεννα σήμερα και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στην πόλη της Νάουσας αναβίωσε το έθιμο του καρτσιούνου. Μία παράδοση που κρατά δεκάδες χρόνια στις γειτονιές της ηρωικής πόλης της Μακεδονίας. Τεράστιες φωτιές κοσμούν τις γειτονιές της Νάουσας για ένα και μοναδικό λόγο. Να… ζεστάνουν το Χριστό που έρχεται στη γη!

Γύρω από τους καρτσιούνους παρέες Νασουσαίων, αλλά και επισκεπτών έχουν την ευκαιρία να θυμηθούν τα παιδικά τους χρόνια, ενώ παράλληλα γιορτάζουν τη γέννηση του Θεανθρώπου. Τοπικά εδέσματα, άφθονο κρασί για το οποίο φημίζεται η πόλη συνθέτουν, ένα εορταστικό σκηνικό. Σκηνικό που κρατά εδώ και δεκαετίες γιατί ως γνωστόν οι Ναουσαίοι τιμούν τις παραδόσεις. Οι φωτογραφίες του«Life-Events.gr» είναι από τον τον καρτσιούνο στην Ιερά Μητρόπολης Μεταμορφώσεως στο προαύλιο του 4ου δημοτικού σχολείου. Χρόνια πολλά!  

Συντάκτης 

Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του πορεία, μόλις στα 22 του χρόνια, σε πολιτική εφημερίδα πανελλήνιας εμβέλειας στην Αθήνα. Στη συνέχεια μετακόμισε στην Θεσσαλονίκη όπου εργάστηκε σε αθλητικές εφημερίδες και ραδιόφωνα ενώ διετέλεσε γραφείο Τύπου σε ομάδες βόλεϊ και σε διεθνείς διοργανώσεις. Η μετάβαση από τον έντυπο στον ηλεκτρονικό Τύπο ακολούθησε ως φυσική εξέλιξη και πλέον καλύπτει όλα τα είδη του ρεπορτάζ.

Σχετικές δημοσιεύσεις