Με παρουσία από 17 χώρες η μεγάλη γιορτή σπόρων του Πελίτι (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)


Παρών και ο Λουδοβίκος των Ανωγείων

Ο άνθρωπος πρέπει να σεβαστεί και να προστατεύσει τη φύση. Αυτή είναι που φέρνει την ισορροπία σε έναν κόσμο μεγάλων προκλήσεων και αλλαγών.

Το νόημα της προστασίας της φύσης και του περιβάλλοντος με την παράλληλη στήριξη μέσω των παραδοσιακών σπόρων και ποικιλιών ήταν το κεντρικό μήνυμα στην επιτυχημένη 18η Γιορτή Σπόρων του Πελίτι 2018 και την 2η Ολυμπιακή Γιορτή Σπόρων που πραγματοποιήθηκε χθες, Σάββατο 14 Απριλίου 2018, στο Μεσοχώρι του Δήμου Παρανεστίου στο Ν. Δράμας.

Η παρουσία πολιτών από 17 χώρες (μεταξύ αυτών από Τουρκία, Βουλγαρία, Κύπρο, Η.Π.Α, Γουατεμάλα, Βενεζουέλα, Νότια Αφρική, Μπουρκίνα Φάσο, Ινδία, Γαλλία, κ.α.) κατέδειξε το ενδιαφέρον που υπάρχει για την γιορτή σπόρων αλλά και την ανάγκη ο άνθρωπος να επιστρέψει στην παράδοση και η φύση να έχει τον πρώτο λόγο.

Οι διοργανωτές μοίρασαν παραδοσιακούς σπόρους σε όσους βρέθηκαν στην εκδήλωση, που είχε την υποστήριξη της Αντιπεριφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και φορέων τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού.

Δείτε επίσης:   Εκδήλωση για τη γυναίκα στο ΤΑΚΙΜ

Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν και ο γνωστός καλλιτέχνης Λουδοβίκος των Ανωγείων, που ταξίδεψε από την Κρήτη. Ο τραγουδοποιός τόνισε πως τέτοιες πρωτοβουλίες πρέπει να πραγματοποιούνται παντού και τόνισε πως είναι προσβολή του ανθρώπου προς τη φύση και τον ίδιο τον Θεό να αλλάζουμε αυτό που έχει δημιουργήσει.

Δείτε το βίντεο και τις εικόνες του Life-Events.gr από την εκδήλωση του Πελίτι, τις δηλώσεις του Λουδοβίκου των Ανωγείων και του ιδρυτή της Κοινότητας Πελίτι, Παναγιώτη Σαϊνατούδη…

Η γιορτή του Πελίτη  και ο κύκλος της Ειρήνης και όλοι μαζί με τα χέρια σφιχτά να σιγοτραγουδούν για την ελευθερία, την ειρήνη και την ένωση.. Επίσης την παράσταση έκλεψαν οι κουδουνοφόροι από το Περιθώρι Δράμας με την αναπαράσταση του δικού τους δρώμενου..

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις