«Με την οικογένεια… ασφαλώς κυκλοφορώ!»

Αρχίζει σήμερα η έκθεση οδικής ασφάλειας με θέμα «Με την οικογένεια… ασφαλώς κυκλοφορώ!», στο εμπορικό κέντρο «Mediterranean Cosmos» στη Θεσσαλονίκη. Τη δράση διοργανώνουν η Ελληνική Αστυνομία και η «Συμμαχία για την Ελλάδα» και θα διαρκέσει έως την Τέταρτη 25 Οκτωβρίου
Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από 09:00-20:00 ώρας, με ελεύθερη είσοδο.

Παιδιά και γονείς καλούνται να επισκεφθούν την έκθεση και να ενημερωθούν από αστυνομικούς της Τροχαίας, που θα βρίσκονται στο χώρο για να εκπαιδεύσουν τους μικρούς επισκέπτες σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής, καθώς και να παρακολουθήσουν σχετικά βίντεο. Στο χώρο λειτουργεί και πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής για παιδιά, όπου οι μικροί επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν με διαδραστικό τρόπο πώς να κινούνται με ασφάλεια ως πεζοί ή οδηγοί ποδηλάτου.
Προσομοιωτές για τη βιωματική κατανόηση των συνθηκών κυκλοφορίας

Προσομοιωτές για τη βιωματική κατανόηση των συνθηκών κυκλοφορίας αλλά και της κατάστασης των οδηγών εισάγονται για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη δράση για τους μεγαλύτερους επισκέπτες, καθώς θα υπάρχει δυνατότητα εκπαίδευσής τους με τη χρήση προσομοιωτή οδήγησης, μέθης, ναρκωτικών ουσιών, κόπωσης και αντίδρασης.

Δείτε επίσης:   Γέμισε τσιπούρες η θάλασσα στην Εύβοια - Ποιος είναι ο λόγος

Επιπλέον θα υπάρχει κατάλληλα διαμορφωμένος χώρος και τα απαραίτητα υλικά ζωγραφικής για να μπορούν τα παιδιά να ζωγραφίσουν το δικό τους έργο για την οδική ασφάλεια.
Σχολεία, που ενδιαφέρονται για ομαδικές επισκέψεις στην έκθεση και παρακολούθηση του προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής της Τροχαίας,, καθώς και επαγγελματίες οδηγοί που ενδιαφέρονται να εκπαιδευτούν σε προσομοιωτή φορτηγού και λεωφορείου, παρακαλούνται να επικοινωνούν καθημερινά στα τηλέφωνα της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης: 2310 557541 και 2310 557542.

Σχετικές δημοσιεύσεις