Μεγάλη συμμετοχή αθλητών στο 5ο Yedi Kule Conquest (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Ενας ξεχωριστός αγώνας στο Επταπύργιο

Με σημαντική παρουσία αθλητών που αψήφησαν τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 5ο Yedi Kule Conquest. Μια πρωτοποριακή εκδήλωση που έχει ως στόχο να αναδείξει τα μνημεία της πόλης με την πλούσια ιστορία.

Δεκάδες αθλητές έτρεξαν στη διαδρομή των 5,6 χιλιομέτρων που βρίσκεται στον περιβάλλοντα χώρο του Επταπυργίου. Παράλληλα, ήχοι τυμπάνων έστελναν το μήνυμα της ενότητας.

Η διαδρομή του αγώνα έχει την ιδιαιτερότητα της ανάδειξης οκτώ μνημείων της πόλης και συγκεκριμένα: Επταπύργιο, Μονή Βλατάδων, Όσιος Δαβίδ, Βυζαντινά Λουτρά, Άγιος Νικόλαος των Ορφανών, Ισλαχανέ, Κήποι του Πασά, Πύργος της Αλύσεως (Τριγωνίου).

Η αθλητική και πολιτιστική γιορτή με επίκεντρο το Υedi kule, δίνει την δυνατότητα σε αγωνιζόμενους, επισκέπτες και θεατές, να γνωρίσουν το Επταπύργιο, την παλιά πόλη και να ζήσουν όμορφες στιγμές διασχίζοντας τα ιστορικά της σοκάκια και μνημεία, σε μια ιστορική αναδρομή αιώνων.

Διοργανωτής είναι ο ΣΦΕΝΔΑΜΟΣ με συνδιοργανωτή τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης.

Στον αγώνα το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, οι υποψήφιοι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου, Τάσος Κουράκης και Κώστας Ζουράρις, ο προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων, Γιώργος Σκιαδαρέσης, η πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας, Αννα Μυκονίου κ.α.

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις