Νέο θεσμικό πλαίσιο για τα ηλεκτρικά πατίνια

thessaloniki patinia

Τι ανέφερε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών

Νέο κανονιστικό πλαίσιο έρχεται εντός 4μήνου και θα αφορά την αγορά, την ασφάλεια και τη χρήση στις πόλεις όλων των μικροοχημάτων, όπως τα πατίνια ή τα skate rollers.

Αυτό δήλωσε, τουλάχιστον, στην Βουλή ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο οποίος μεταξύ άλλων, ανέφερε : «Η Ελλάδα είναι δύο βήματα μπροστά από την Ε/Ε. Κανένα έγγραφο, καμία οδηγία δεν έχει εκδοθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και σε καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο για την ελεύθερη διακίνηση όχι μόνο των πατινιών, αλλά και των άλλων μικρών μέσων μετακίνησης. Από το υπουργείο Υποδομών έχει ήδη συσταθεί Ειδική Επιτροπή – μετά και την επιστολή από την Ένωση Συγκοινωνιολόγων – με τη συμμετοχή κι όλων των αρμόδιων φορέων, η οποία εξετάζει όλο το πλαίσιο και θα παραδώσει τις προτάσεις της μέσα σε δεσμευτικό χρονικό περιθώριο τεσσάρων μηνών» , ενώ στην συνέχεια συμπλήρωσε :

«Είμαστε σε απόλυτη ετοιμότητα σε ό,τι αφορά την αγορά και την ασφάλεια των μικροοχημάτων. Πρέπει να θεσπιστούν κανόνες τόσο για την αγορά, όσο και την κυκλοφορία αυτών των οχημάτων και είμαστε ανοικτοί σε προτάσεις».

Η απάντηση του κ. Κεφαλογιάννη προήλθε έπειτα από ερώτημα του βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛ Βασίλη Κεγκέρογλου, ο οποίος στην συνέχεια έκανε λόγο για μία νομοθετική πρωτοβουλία η οποία βρίσκεται στην σωστή κατεύθυνση.

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις