Νηστίσιμο boyoz: Η αυθεντική συνταγή

Το boyoz το σεφαραδίτικο πιτάκι και σε νηστίσιμες γεύσεις που αγάπησαν οι Θεσσαλονικείς

Τα μυστικά της αυθεντικής συνταγής μας αποκάλυψε ο κ. Στέφανος Χατζημανώλης.
Το boyoz είναι ένα χειροποίητο προϊόν που δεν υφίσταται κάποια βιομηχανική επεξεργασία εκτός από την κατάψυξη.
Η ζύμη μαζί με το ηλιέλαιο είναι εξαιρετικά χαρακτηριστικά μιας ανάμιξης που έχει το γνώρισμα του «ανοίγματος» φύλλου μπουγάτσας.

1304boyoz 6

Ενα λεπτό φύλλο μπουγάτσας που ανοίγει σαν «σεντόνι» και απλώνεται σε μαρμάρινο πάγκο εργασίας, στη συνέχεια, πάντα με τη χειροποίητη μαστοριά των ειδικών, παίρνει το σχήμα ενός «φυτιλιού» και κόβεται σε μικρά ίσα κομμάτια.
Περίπου 10 σε κάθε φυτίλι
Μια ωραία αναμονή σε ψυγείο και στη συνέχεια έτοιμα για να φουρνιστούν σε θερμοκρασία 180 C για περίπου 18΄ και έτοιμα προς κατανάλωση.

1304boyoz 5

Στο Smyrna boyoz Ικτίνου 6 σερβίρονται σκέτα, με γέμιση ταχίνι ή σοκολάτας.
Mια χειροποίητη νοστιμιά που έρχεται από το χθες να καλύψει τις σημερινές γευστικές προτιμήσεις!

1304boyoz 1

1304boyoz 2

1304boyoz 3

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *