Ο Δήμος Βόλβης στοχεύει στην τουριστική ανάπτυξη (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

volvi tourismos

Ημερίδα για τον τουρισμό στον Σταυρό

Ο Δήμος Βόλβης παρουσίασε σε ειδική ημερίδα έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Σε μια περίοδο που η Κεντρική Μακεδονία είναι πρωταγωνίστρια στις επισκέψεις ατόμων από το εξωτερικό που αναζητούν στιγμές χαλάρωσης αλλά και ενδιαφέρουσες τοποθεσίες για να επισκεφθούν, ο Δήμος αναπτύσσεται ιδιαίτερα προς τον τομέα αυτό.

Οι δραστηριότητες και τα σχέδια παρουσιάστηκαν χθες, Σάββατο 8 Δεκεμβρίου, στον Σταυρό, παρουσία εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων, που ανέλυσαν σειρά θεμάτων, στην ημερίδα: «Ο Τουρισμός ως εμπειρία ζωής. Σύγχρονη Στρατηγική Ανάπτυξης του Τουρισμού». Το τουριστικό σχέδιο αφορά όχι μόνο στο παραθαλάσσιο μέτωπο άλλα και στη λίμνη Βόλβη, τα ιαματικά λουτρά της Νέας Απολλωνίας και άλλες περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος.

volvi tourismos

Ο δήμαρχος Βόλβης, Διαμαντής Λιάμας στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στην αξιοποίηση και ανάπτυξη της περιοχής μέσα από το σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης. Στάθηκε στις νέες επενδύσεις με τη δημιουργία νέας μονάδες 5 αστέρων στην περιοχή της Ασπροβάλτας, η οποία θα προσελκύσει περισσότερους και ποιοτικότερους τουρίστες, ενώ θα ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας. Βρισκόμενος ανάμεσα στη Θεσσαλονίκη και στην περιοχή της Καβάλας, του Στρυμώνα και της Αμφίπολης, ο Δήμος Βόλβης αποτελεί σταυροδρόμι και αυτά τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά πρέπει να γίνουν αβαντάζ, τόνισε ο δήμαρχος.

volvi tourismos

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας “to the point”, Δημήτρης Κατσαντώνης, από την πλευρά του αναφέρθηκε στην αύξηση του τουρισμού στην περιοχή με τους επισκέπτες να προέρχονται κυρίως από τα Βαλκάνια και την Κεντρική Ευρώπη. Αναλύοντας την έρευνα που έχει γίνει, τόνισε πως ενώ οι Ελληνες προτιμούν τη θάλασσα, τον ήλιο και την χαλάρωση, οι ξένοι επισκέπτες αναζητούν εναλλακτικούς προορισμούς, όπως λουτροθεραπεία, σημεία με ορνιθολογικό ενδιαφέρον κ.α.

Παρών στην ημερίδα ήταν ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης, που έχοντας και μεγάλη εμπειρία ως επαγγελματίας του χώρου επισήμανε πως για να γίνει περισσότερο προσβάσιμος ο προορισμός αυτός αλλά και να παραταθεί χρονικά η τουριστική σεζόν, πρέπει να εκπονηθεί νέο πρόγραμμα για διαφήμιση, ενώ στάθηκε και σε ζητήματα οδοποιίας και σήμανσης . Τέλος, η επικοινωνιολόγος, Ρόζα Εδιάρογλου, προχώρησε παρουσίαση για το digital marketing και social media, που αποτελούν απαραίτητα εργαλεία για κάθε επιχείρηση.

volvi tourismos

Στην εκδήλωση χαιρετισμούς απηύθυναν ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Μάρδας, ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιώργος Αρβανιτίδης, και ο ανεξάρτητος βουλευτής της ίδιας περιφέρειας, Γιώργος Λαζαρίδης.

Στην κάμερα του Life-Events.gr μίλησε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αλέξανδρος Θάνος, που επισήμανε πως είναι παρωχημένο να προσφέρουμε μόνο “ήλιο και θάλασσα” κι επισήμανε πως η Περιφέρεια ενισχύει μικρομεσαίες επιχειρήσεις με ένα πρόγραμμα 100 εκ. ευρώ.

volvi tourismos volvi tourismos volvi tourismos volvi tourismos volvi tourismos volvi tourismos volvi tourismos volvi tourismos

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις