Ημερίδα της Provil για τον κλάδο της εστίασης
Ημερίδα αφιερωμένη στις Τοπικές Κουζίνες και στην εξέλιξή τους διοργάνωσε η εταιρία PROVIL, στις 4 Δεκεμβρίου 2018, στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς.
Στο πρώτο μέρος της ημερίδας παρουσιάστηκαν τέσσερις τοπικές κουζίνες της χώρας, της Δωδεκανήσου, της Κρήτης, της Ηπείρου και της Μακεδονίας, με το ιστορικό, ταπαραδοσιακά πιάτα, τα τοπικά υλικά αλλά και τη σημερινή τους εξέλιξη.
Στο δεύτερο μέρος, ο κ. Γιώργος Χατζηγιαννάκης ανέλυσε πώς πέτυχε το θαύμα του γαστρονομικού προορισμού ‘Σαντορίνη’ με το διάσημο εστιατόριό του “Σελήνη” και την αξιοποίηση των τοπικών υλικών.
Ο σεφ κ. Αλέξανδρος Τσιοτίνης, ένας σεφ ο οποίος αναζητά το σημείο όπου το μοντέρνο συναντά το κλασικό και το σήμερα γίνεται ένα με το χτες και το αύριο, αναλύοντας τις σκέψεις του για την εξέλιξη στην παραδοσιακή τοπική κουζίνα, ενώ ο δημοσιογράφος της γεύσης κ. Δημήτρης Αντωνόπουλος παρουσίασε μέσα από τα ταξίδια του στη χώρα των Βάσκων, πώς η τοπική τους κουζίνα συνέβαλλε, ώστε να αναδειχθεί η περιοχή ως ο κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός του κόσμου.
Ακολούθησε γεύμα με μενού το οποίο αποτελείτο από πιάτα αντιπροσωπευτικά των τεσσάρων τοπικών κουζινών του πρώτου μέρους που ετοίμασε ο σεφ του ξενοδοχείου Σωτήρης Ευαγγέλου.
Η ημερίδα, στην οποία προσκεκλημένοι ήταν μάγειρες, σεφ, εστιάτορες, επαγγελματίες της εστίασης και στελέχη ξενοδοχείων, ήταν προσφορά της Provil προς τον τομέα της εστίασης της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας, με αφορμή τα 25 της χρόνια λειτουργίας της.