Ολα έτοιμα για τον 3ο Λαϊκό Αγώνα «Παναγιώτης Αφαλής»

Έως και σήμερα οι δρομείς παραλαμβάνουν τα μπλουζάκια

Σε κατάσταση… πολιορκίας βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του Γραφείου Αθλητισμού του δήμου Νεάπολης-Συκεών, όπου οι δρομείς, που δήλωσαν συμμετοχή στον 3ο Λαϊκό Δρόμο «Παναγιώτης Αφαλής», προσέρχονται για να παραλάβουν τα ειδικά μπλουζάκια.

Την ίδια ώρα, οι 250 και πλέον εθελοντές, που προσφέρθηκαν να υποστηρίξουν τη μεγάλη γιορτή του μαζικού αθλητισμού, ετοιμάζονται για δράση, με τα τελικά σχέδια να… τσεκάρονται κατά τη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο το απόγευμα στο Κλειστό Θέατρο Νεάπολης.

Βαδίζοντας προς τον 3ο Λαϊκό Δρόμο, που θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή 20 Μαΐου 2018, το κλίμα ενθουσιασμού καθημερινά ενισχύεται, γεγονός που προδικάζει τη μεγάλη επιτυχία της διοργάνωσης, στην οποία δήλωσαν συμμετοχή περισσότεροι από 6.000 δρομείς διαφόρων ηλικιών, και από προχθές παραλαμβάνουν τα αθλητικά χαρακτηριστικά μπλουζάκια.

Άσπρα, κόκκινα και κίτρινα χρώματα θα «βάψουν» με ζωντάνια τους δρόμους του δήμου που θα διασχίσουν οι δρομείς διανύοντας τις αποστάσεις των 5.000 μ. και των 1.000 μ. με κοινό τερματισμό το Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο «Μάνος Κατράκης» στη Δ.Ε. Συκεών, και το οποίο ετοιμάζεται από τα συνεργεία του δήμου για να μετατραπεί σε μια μεγάλη… αθλητική εξέδρα.

Τα λευκά μπλουζάκια θα παραλαμβάνουν οι δρομείς των 1.000 μ. έως και σήμερα, Πέμπτη 17 Μαΐου, από τις 9 π.μ. έως 9 μ.μ.. Οι εθελοντές θα… ξεχωρίζουν με τα κίτρινα μπλουζάκια, που και φέτος όλα είναι προσφορά των φροντιστηρίων «Α.Σιρδάρης».

Οι διαδρομές
Ο 3ος Λαϊκός Δρόμος «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΦΑΛΗΣ» περιλαμβάνει δυο διαδρομές των 5.000μ. και των 1.000μ. με αφετηρίες τη Νεάπολη και τις Συκιές, αντίστοιχα, και κοινό τερματισμό το Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο «Μάνος Κατράκης» (Συκιές). Διοργανώνεται, δε, σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ και την υποστήριξη των μελών του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης (ΣΔΥΘ) και των τοπικών, αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων.

Ο δρόμος των 1.000 μέτρων, με ώρα εκκίνησης τις 10.30 το πρωί, έχει ως αφετηρία το δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη και Ι. Μιχαήλ 1), ενώ ο τερματισμός θα γίνει στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης» (Καρόλου Κουν 13, Συκιές), με το χρονικό όριο της διαδρομής να είναι η μία ώρα. Για τον δρόμο των 1.000μ. δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι, ενώ για τα παιδιά κάτω των 12 ετών κρίνεται απαραίτητη η συνοδεία γονέα ή δασκάλου. Η διαδρομή είναι η εξής: Μιχαήλ Καραολή-Ελ. Βενιζέλου-Δημ. Ανδρέου-Ρ. Φεραίου-Καρόλου Κουν (Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης»).

Δείτε επίσης:   Σήμερα το 5o διεθνές Walk For Freedom στη Θεσσαλονίκη

Ο δρόμος των 5.000 μέτρων, όπου φέτος οι συμμετέχοντες θα χρονομετρηθούν, με ώρα εκκίνησης τις 10 το πρωί έχει ως αφετηρία την περιοχή Στρεμπενιώτη (τέρμα Ελ. Βενιζέλου, Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης), και ο τερματισμός του θα γίνει επίσης στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης» (Καρόλου Κουν 13, Συκιές), με το χρονικό όριο της διαδρομής να αγγίζει τις 2,5 ώρες. Για να συμμετάσχει ένας δρομέας στα 5.000μ. θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του. Η διαδρομή είναι η εξής: Ελ. Βενιζέλου-Κασταμονής-Μητροπόλεως-Γληνού-Οδ. Ελύτη-Μ. Τριανταφυλλίδη-Ελ. Βενιζέλου-Ανδ. Παπανδρέου-Κύπρου-Ρ. Φεραίου-Επταπυργίου- Οδ. Φωκά-Ζαχ. Γουναρίδη-Καρόλου Κουν (Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης»).

Στο λαϊκό δρόμο των 5.000μ. θα υπάρχει σταθμός υποστήριξης των δρομέων στα 2.500μ. (περιοχή Κύπρου με Ρ. Φεραίου), ενώ στον τερματισμό θα διατίθενται νερά και χυμοί, μπανάνες και μέλι που θα προσφέρουν οι χορηγοί του Λαϊκού Δρόμου (Βίκος, Μελίχρυσο, Καφέ Calderon). Αποδυτήρια θα υπάρχουν στην αφετηρία (γήπεδο Νεάπολης) και στον τερματισμό (Γυμναστήριο Ανοιχτού Θεάτρου Συκεών), ενώ η παραλαβή των προσωπικών αντικειμένων των δρομέων που θα συμμετάσχουν στα 5.000μ. θα γίνει στην αφετηρία και η παράδοση τους στον τερματισμό.
Κατά τον τερματισμό τους όλοι οι δρομείς θα παραλάβουν αναμνηστικό δίπλωμα, ενώ ο πρώτος και ο δεύτερος, και από τις δύο διαδρομές, θα παραλάβουν από ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια υψηλής τεχνολογίας από την εταιρεία αθλητικών ειδών Saucony, η οποία θα προσφέρει και από ένα μπλουζάκι υψηλής τεχνολογίας στον τρίτο και τέταρτο και των δύο διαδρομών.

Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τη διαδρομή οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην επίσημη ιστοσελίδα του δήμου Νεάπολης-Συκεών www.dimosneapolis-sykeon.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις