Ολοι μαζί μια αγκαλιά για τη μικρή Ιωάννα!

afissa dimos paggaiou ioanna agonas palaimaxon iraklis orfeas eleutheroupolis kouponia enisxisi

Φιλικός αγώνας των παλαιμάχων του Ηρακλή με του Ορφέα Ελευθερούπολης για τη στήριξη της μικρής

Σε ηλικία δύο μηνών η μικρή Ιωάννα από το Δήμο Παγγαίου στην Καβάλα, εμφάνισε ρετινοβλάστωμα και στα δύο της ματάκια. Ο Δήμος αλλά και ο κόσμος της περιοχής ενεργοποιήθηκαν άμεσα ώστε να βοηθήσουν το παιδί και την οικογένειά του.

Το ρετινοβλάστωμα είναι ένας όγκος της παιδικής ηλικίας που αναπτύσσεται στον αμφιβληστροειδή και η μικρή Ιωάννα χρειάζεται ανά 15 ημέρες να ταξιδεύει για θεραπεία στην Σιένα της Ιταλίας με τους γονείς της.

Το ρετινοβλάστωμα εμφανίζεται συνήθως στην νεογνική, βρεφική και νηπιακή ηλικία μέχρι την ηλικία των πέντε χρονών.

Η συχνότητα εμφάνισης του είναι 1 σε 15.000 – 20.000 γεννήσεις παιδιών. Η μικρή Ιωάννα είναι σήμερα ενός έτους. Ήδη έχει χάσει το ένα ματάκι της και γίνονται προσπάθειες με τακτικότατες επισκέψεις και θεραπείες στο εξωτερικό ώστε να σωθεί το άλλο ματάκι της.

Φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου για την Ιωάννα

Ο Δήμος Παγγαίου έχει εκδώσει κουπόνια αξίας 2 ευρώ προς ενίσχυση του παιδιού και αναπτύσσει διάφορες δράσεις στην κατεύθυνση αυτή.

Στον αγώνα αυτό της μικρής Ιωάννας και της οικογένειάς της ανέλαβαν πρωτοβουλίες ο Δήμος Παγγαίου, η Ιερά Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως και πολλοί Πολιτιστικοί Σύλλογοι του Δήμου.

Ο αντιδήμαρχος Παγγαίου Χρήστος Μποσμπότης μίλησε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ALPHA NEWS 95,5, αναφέροντας πως σε μια πρώτη δράση διοργανώνεται φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ των Παλαιμάχων του Ορφέα Ελευθερούπολης και των παλαιμάχων του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου, στο Δημοτικό Γήπεδο Ελευθερούπολης.

Στον αγώνα θα παραβρεθούν παλιές δόξες του ελληνικού ποδοσφαίρου, μεταξύ των οποίων ο Κώστας Αϊδινίου, ο Λάκης Παπαϊωάννου, ο Σάββας Κωφίδης κ.α. Κυκλοφορούν κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης για τον αγώνα αξίας 2 ευρώ.

Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για τη στήριξη του αγώνα ζωής της μικρής Ιωάννας.

Τα σημεία που μπορείτε να προμηθεύεστε τα κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης είναι τα εξής:

Ελευθερούπολη: DONNA MAX, VODOFONE, STUDIO ΠΟΙΜΕΝΙΔΗΣ, Κ.Α.Π.Η
Καβάλα: WIND, LA COQUETTE
Δράμα: NEGOZIO SHOES, ALPHA NEWS 95,5
Νέα Πέραμος: LA COQUETTE
Νικήσιανη: Κ.Α.Π.Η

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις