Ολοκληρώθηκε το «Καλοκαιρινό Σχολείο» του Δήμου Παύλου Μελά

Δεκάδες παιδιά συμμετείχαν στο πρόγραμμα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018, το πρόγραμμα του «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ 2018» του Δήμου Παύλου Μελά από το Τμήμα Υγείας, Κοινωνικών & Προνοιακών Θεμάτων σε συνεργασία με το Τμήμα Παιδείας, το οποίο ξεκίνησε στις 25 Ιουνίου 2018 και λειτουργούσε καθημερινά (εκτός σαββατοκύριακου) τις ώρες 7:00 – 16:00.

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε και στις τρεις Δημοτικές ενότητες του Δήμου σε επιλεγμένα Δημοτικά Σχολεία: στο 8ο Δ.Σ. Σταυρούπολης, στο 14ο Δ.Σ. Πολίχνης και στο 2ο Δ.Σ. Ευκαρπίας.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα είχαν τα παιδιά που ήταν γεννημένα από το 2006 έως και το 2013. Εξυπηρετήθηκαν όλες οι αιτήσεις συμμετοχής των εργαζόμενων γονέων στο πρόγραμμα και στις τρεις δημοτικές ενότητες.

Στόχος του προγράμματος ήταν

α) η σωστή αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών με την ατομική και οργανωμένη δραστηριότητα, καθώς και η καλλιέργεια και η διεύρυνση των κλίσεων και δεξιοτήτων τους, και

β) η στήριξη των οικογενειών των εργαζόμενων μητέρων μέσω της φύλαξης των παιδιών τους.

Δείτε επίσης:   Μαθητικός αγώνας δρόμου σήμερα στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το ΚΔΑΠ ΜΟΡΦΩΣΗ και διεξήχθη από παιδαγωγούς, νηπιαγωγούς, μουσικούς, εργοθεραπευτές, χοροδιδάσκαλους, βοηθούς βρεφονηπιοκόμους, σχολικούς φύλακες και καθαρίστριες.

Καθημερινά το πρόγραμμα περιελάμβανε ελεύθερο παιχνίδι, γυμναστική, εικαστικά και ζωγραφική.

«Η καλή συνεργασία γονέων, εκπαιδευτικών και παιδιών έφεραν ένα κατά γενική ομολογία άριστο αποτέλεσμα. Αποχαιρετούμε το καλοκαίρι του 2018 με αναμνήσεις και χαμόγελα, ανανεώνοντας το ραντεβού μας για του χρόνου!» ανέφερε με ιδιαίτερη ικανοποίηση η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας, Προνοιακών θεμάτων Χαρά Αμανατίδου.

Σχετικές δημοσιεύσεις