Ποιοι δικαιούνται το φοιτητικό επίδομα

Ξεκινάνε οι αιτήσεις

Μέσα στις επόμενες ημέρες ξεκινούν οι αιτήσεις για το φοιτητικό επίδομα του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ). Το φοιτητικό επίδομα αφορά στο ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 και θα αγγίζει τα 380 ευρώ. Το ΙΚΥ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι τις προσεχείς ημέρες ολοκληρώνονται οι διοικητικές διαδικασίες, προκειμένου να δημοσιευθεί η σχετική πρόσκληση.

Αμεσα θα αρχίσουν να υποβάλλονται αιτήσεις στο πλαίσιο της Πράξης «Πρόγραμμα Οικονομικής Ενίσχυσης Επιμελών φοιτητών/τριων που ανήκουν σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες» – Γ’ κύκλος (ακαδ. έτος 2018/19). Οι υποψήφιοι οφείλουν να κάνουν τις αιτήσεις τους σε ηλεκτρονική μορφή. 

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Για να κάνουν αίτηση οι φοιτητές πρέπει να πληρούν τα εξής κριτήρια:

Να είναι Έλληνες υπήκοοι ή υπήκοοι άλλης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Να είναι κάτοχοι ακαδημαϊκής ταυτότητας σε ισχύ,

Να είναι κάτοχοι Α.Φ.Μ.

Η υπηκοότητα να συνδέεται μόνο με το πρόσωπο του φοιτητή και όχι με των γονέων ή κηδεμόνων του.

Διαδικασία υποβολής για το φοιτητικό επίδομα

Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή οι δικαιούχοι (γονείς ή φοιτητές) θα χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password), που του χορηγήθηκε από την ΑΑΔΕ για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του taxisnet. Η εισαγωγή των κωδικών πρόσβασης επέχει θέση δήλωσης συναίνεσης διασταύρωσης των στοιχείων του.

Ο αιτών συμπληρώνει υποχρεωτικά στα αντίστοιχα πεδία της αίτησης τα ακόλουθα στοιχεία:

Τον αριθμό της ακαδημαϊκής ταυτότητας του φοιτητή,

Τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) του ιδίου, του/της συζύγου και του φοιτητή εάν δικαιούχος είναι ο γονέας ή μόνο το Α.Φ.Μ. του ιδίου στην περίπτωση που δικαιούχος είναι ο φοιτητής (σύμφωνα με το άρθρο 2 ΚΥΑ),

Τον αριθμό του ηλεκτρονικού μισθωτηρίου συμβολαίου,

Τον αριθμό του τραπεζικού του λογαριασμού (ΙΒΑΝ).

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις