Πραγματικότητα σε λίγα χρόνια το πρώτο διαστημικό ξενοδοχείο

Μέσα στην επόμενη δεκαετία τα ταξίδια θα αρχίσουν…

Την ευκαιρία να διαμείνουν στο διάστημα θα έχουν οι πρώτοι τυχεροί επισκέπτες το 2025, χρονιά κατά την οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατασκευή και εκτόξευση του πρώτου διαστημικού ξενοδοχείου, με το εισιτήριο φυσικά να αναμένεται να είναι αρκετά “τσουχτερό”.

Όπως ανακοίνωσε πριν λίγο καιρό το ίδρυμα Getaway, ένας οργανισμός στόχος του οποίου είναι να δημιουργήσει υποδομές για τουρισμό στο διάστημα, το πρώτο διαστημικό ξενοδοχείο στον κόσμο θα είναι έτοιμο έως το 2025. Mάλιστα, θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει έως και 100 τουρίστες την εβδομάδα, καθώς τόση αναμένεται να είναι η μέση διαμονή του κάθε επισκέπτη του ξενοδοχείου, για πρακτικούς αλλά και για οικονομικούς λόγους.

Ο σταθμός θα έχει πολλές από τις ανέσεις που βλέπει κανείς να προσφέρονται στα κρουαζιερόπλοια, όπως είναι για παράδειγμα μπαρ, εστιατόρια, κινηματογράφοι, καθώς επίσης και εκπαιδευτικά σεμινάρια. Έτσι λοιπόν οι επισκέπτες του σταθμού, θα έχουν τη δυνατότητα για παράδειγμα να παίζουν στο JackpotCity online καζίνο παιχνίδια και να περνούν ευχάριστα τον χρόνο τους στο διαδίκτυο, αλλά και εκτός διαδικτύου με δημοφιλείς μορφές συμβατικής ψυχαγωγίας. Δεν θα πρόκειται συνεπώς για μια βαρετή διαμονή στο διάστημα.

Tο ίδρυμα ετοιμάζεται να ξεκινήσει την κατασκευή ενός διαστημικού σταθμού- ξενοδοχείο δίνοντας την ονομασία Von Braun σε αυτό, το όνομα δηλαδή του επιστήμονα ο οποίος ανέπτυξε το γερμανικό πύραυλο V2 κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Von Braun έγινε μετά τον πόλεμο διευθυντής το κέντρο διαστημικών πτήσεων Marshall της NASA και συνέχισε την έρευνα και τη δημιουργία πυραύλων για λογαριασμό της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας. πρόκειται σίγουρα για ένα ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο πρόσωπο.

Το διαστημικό ξενοδοχείο πάντως αναμένεται να έχει τη μορφή ενός μεγάλου τροχού, η διάμετρος του οποίου θα φτάνει τα 190 μέτρα. Σχεδιαστής του σταθμού είναι ο αρχιτέκτονας Tim Alatorre, ο οποίος φρόντισε να δώσει και συγκεκριμένες πληροφορίες για την δομή και τη λειτουργία του ξενοδοχείου. Πιο συγκεκριμένα, ο Von Braun θα μεταφερθεί σε κομμάτια στο διάστημα και θα συναρμολογηθεί με ρομπότ και drone, με παραπλήσια τεχνολογία η οποία χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή του Διεθνούς διαστημικού σταθμού.

Η μεγάλη καινοτομία του συγκεκριμένου εγχειρήματος είναι το γεγονός πως θα διαθέτει τεχνητή βαρύτητα. Ο τεράστιος τροχός θα περιστρέφεται αργά προκειμένου να δημιουργήσει βαρυτική έλξη και να προσομοιώσει τις συνθήκες της βαρύτητας στο διάστημα. Θα διαθέτει ιδιωτικά δωμάτια για τους επισκέπτες και φυσικά δωμάτια για το πλήρωμα του σταθμού, ενώ συνολικά τρία καταστρώματα θα βρίσκονται συνδεδεμένα γύρω από τον τροχό, παρέχοντας συνολική δυνατότητα διαμονής για περίπου 400 άτομα. Πέρα από τους επισκέπτες που θα πληρώνουν για να επισκέπτονται για κάποιο διάστημα τον διαστημικό αυτό σταθμό, πολλά από τα δωμάτια θα προσφερθούν έναντι χρημάτων βέβαια, σε κυβερνήσεις και σε ιδιωτικές εταιρείες, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως ερευνητικά κέντρα.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο σχεδιαστής του μεγάλου αυτού και φιλόδοξου έργου, ο σταθμός θα έχει πολλές από τις ανέσεις που βλέπει κανείς τα κρουαζιερόπλοια, όπως είναι για παράδειγμα bar, εστιατόρια, κινηματογράφοι, καθώς επίσης και εκπαιδευτικά σεμινάρια. Το εσωτερικό του σταθμού θα είναι κατασκευασμένο με σύγχρονα και ελαφρά υλικά, τα οποία θα καθαρίζονται εύκολα .

Το ίδρυμα gateway ενδεχομένως να συνεργαστεί με την ιδιωτική εταιρία SpaceX ή και τη NASA για τη μεταφορά των επιβατών στο διάστημα.

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις