Ψεκασμοί για κουνούπια και ενοχλητικά έντομα στο Δήμο Θέρμης

Τι πρέπει να ξέρουν οι δημότες

Συνεχίζεται το εκτεταμένο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών και άλλων ενοχλητικών εντόμων στο Δήμο Θέρμης.

Σήμερα Τετάρτη 01/08 δύο συνεργεία θα βρίσκονται στα Βασιλικά, στη Σουρωτή, τους Ταγαράδες και τη Λακκιά και Κ. Σχολάρι, Άν. Σχολάρι, Τρίλοφο, Πλαγιάρι και Καρδία. Την Πέμπτη 02/08 στη Θέρμη, τη Ν. Ραιδεστό, το Τριάδι και τη Φιλοθέη και την Παρασκευή 03/08 δυο συνεργεία θα βρίσκονται, το μεν πρώτο, στην Περιστερά και το Λιβάδι και το άλλο στην Αγ. Παρασκευή, το Μονοπήγαδο και τον Αγ. Αντώνιο.

Τέλος, σε περίπτωση που γίνει αντιληπτή αυξημένη όχληση σε κάποια περιοχή του δήμου μπορούν να επικοινωνούν με την εξειδικευμένη εταιρεία “Οικοανάπτυξη” που έχει την ευθύνη εκτέλεσης των εργασιών καταπολέμησης, στο τηλέφωνο 800.112.4424, προκειμένου να ελεγχθεί η περιοχή και να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα.

Η κύρια μέθοδος καταπολέμησης είναι η προνυμφοκτονία, η καταπολέμηση δηλαδή των κουνουπιών στο στάδιο της προνύμφης, όσο αυτά ζουν μέσα στο νερό, με τη χρήση ήπιων και φιλικών για το περιβάλλον σκευασμάτων. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι περιβαλλοντικά συμβατό και δεν σκοτώνει τα ακμαία κουνούπια αλλά αντιμετωπίζει τις προνύμφες μέσα από ήπιες και εντοπισμένες παρεμβάσεις σε υδατικές συλλογές. Αυτό σημαίνει ότι τα θετικά αποτελέσματα θα φανούν σε δύο εβδομάδες μετά την έναρξη των εργασιών.

Δείτε επίσης:   Παράσταση του Συλλόγου Γυναικών Με Καρκίνο Μαστού "Αλμα Ζωής" στην Καλαμαριά

Οδηγίες προς τους δημότες
Για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή του προγράμματος καταπολέμησης, εκτός από τα προγράμματα του δήμου και της περιφέρειας, προϋπόθεση είναι και η συνεργασία των κατοίκων, ώστε να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για επεμβάσεις στους δικούς τους χώρους.
Είναι βασικό, για παράδειγμα, έπειτα από βροχή απομακρύνονται τα στάσιμα νερά από τις αυλές ή τα μπαλκόνια προκειμένου να αποτραπεί η ανάπτυξη κουνουπιών. Επίσης, είναι προτιμότερο το πότισμα να γίνεται νωρίς το πρωί, και όχι αργά το απόγευμα, ώστε το πλεονάζον νερό να εξατμίζεται και να μη δημιουργούνται εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών.

Σχετικές δημοσιεύσεις