Σαν σήμερα: 18 χρόνια από το χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους (ΒΙΝΤΕΟ)

Η μέρα που άλλαξε ο κόσμος

18 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το τρομοκρατικό χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους συ Νέα Υόρκη που έμελλε να συνταράξει τον κόσμο αλλά και να τον αλλάξει σημαντικά.

Το ρολόι έδειχνε 8:46 το πρωί (15:46 ώρα Ελλάδας) στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, όταν το αεροσκάφος της πτήσης 11 της American Airlines συγκρουόταν στον Βόρειο Πύργο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου. Δεκαέξι λεπτά αργότερα, αεροσκάφος της United Airlines συντριβόταν στον Νότιο Πύργο, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη τρομοκρατική επίθεση που έχει σημειωθεί στη σύγχρονη παγκόσμια Ιστορία.

Τέσσερα συνολικά πολιτικά αεροπλάνα έπεσαν στα χέρια τρομοκρατών, με το τρίτο να συγκρούεται στο Πεντάγωνο, ενώ ένα τέταρτο καταρρίφθηκε από την αμερικανική αεροπορία. Απολογισμός, 2.973 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 24 παραμένουν αγνοούμενοι.

Μετά το πρώτο σοκ, όλοι αναζητούσαν τα αίτια. Η αμερικάνικη κυβέρνηση άρχισε το κυνηγητό τον Οσάμα Μπιν Λάντεν και της Αλ Κάιντα. Μια μάχη που ακόμη και σήμερα δεν έχει τελειώσει, παρότι το 2011 ο Μπιν Λάντεν σκοτώθηκε.

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις