Σχολή Τυφλών: Χρειάζεται τη στήριξη του δήμου για την ανακατασκευή της παιδικής χαράς (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Παραμένει κλειστή τα τελευταία δύο χρόνια

Την παιδική… χαρά τους αναζητούν τα παιδιά του ειδικού και του ολοήμερου σχολείου της Σχολής Τυφλών Θεσσαλονίκης καθώς και της γύρω περιοχής, αφού τα τελευταία δύο χρόνια λόγω προβλημάτων δεν λειτουργεί. Αυτό που επιθυμούν τόσα τα ίδια όσο και οι άνθρωποι της Σχολής είναι η άμεση ανακατασκευή της ώστε και πάλι να αποτελέσει ένα πάρκο ανεμελιάς, χαράς και παιχνιδιού.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης είχε διαβεβαιώσει τους δασκάλους αλλά και τους ανθρώπους της Σχολής Τυφλών πως θα αναλάμβανε όλες τις εργασίες ανακατασκευής, παρότι ο χώρος δεν ανήκει στον Δήμο. Βέβαια, εδώ πρέπει να αναφέρουμε πως πρόκειται για ένα δημόσιο χώρο ενώ το Δημοτικό Σχολείο της Σχολής υπάγεται στην σχολική επιτροπή.

Ο διευθυντής εκπαίδευσης της Σχολής Τυφλών και δάσκαλος, Βασίλης Μεσσαριτάκης και ο Φώτης Μπίμπασης, μέλος της διοίκησης του Κέντρου Εκπαιδεύσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) μιλάνε στην κάμερα του Life-Events.gr για την ανάγκη κυρίως της ανακατασκευής της παιδικής χαράς.

Αυτό που σίγουρα αξίζει να τονίσουμε είναι πως πρόκειται για μία καλά φυλασσόμενη παιδική χαρά, όπου συνυπάρχουν παιδιά ανάπηρα και μη, που απολαμβάνουν μαζί το παιχνίδι ενώ υπάρχει χορηγία από την Υπατη Αρμοστία, η οποία ήδη έχει αγοράσει κάποια παιχνίδια που φιλοξενούνται στις αποθήκες του δήμου. Το μόνο λοιπόν που απομένει είναι οι διαβεβαιώσεις να γίνουν πράξεις και οι μικροί μας φίλοι να βρουν και πάλι τη χαρά τους!

 

Συντάκτης 

Η πρώτη της αγάπη ήταν το αθλητικό ρεπορτάζ. Υπηρέτησε με συνέπεια επί σειρά ετών τον Εντυπο Τύπο (εφημερίδες και περιοδικά) ενώ εργάστηκε επίσης σε ηλεκτρονικά Μέσα και στο ραδιόφωνο. Πνεύμα ανήσυχο, αναζήτησε νέους ορίζοντες, συνεργάστηκε με ομογενειακά ΜΜΕ και ασχολήθηκε με το ελεύθερο ρεπορτάζ και τη φωτογραφία, δίνοντας έμφαση στον άνθρωπο, στη φύση και τον τόπο. Ταυτόχρονα, παρακολούθησε μαθήματα και σεμινάρια με αντικείμενο τα βότανα και τα φυσικά καλλυντικά και ασχολείται με χειροποίητες, PIY (Produce It Yourself) και DIY (Do It Yourself) δημιουργίες. Είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ), του ΠΣΑΤ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου), της IFJ (International Federation of Journalists) και της AIPS (International Sports Press Association).

Σχετικές δημοσιεύσεις