Σχολεία της Δράμας ετοιμάζονται να μπουν στα ρεκόρ Γκίνες

Διαβάστε για ποιο λόγο

Ενα πρωτότυπο ρεκόρ Γκίνες ετοιμάζονται να καταρρίψουν, οι μαθητές του 1ου και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας. Την ερχόμενη Τρίτη και ώρα 9 το πρωί, οι μαθητές των δύο σχολείων, θα παίξουν στον προαύλιο χώρο τους, το ομαδικό επιτραπέζιο παιχνίδι «Γκρινιάρης», σε μια προσπάθεια να καταρρίψουν ένα ρεκόρ Γκίνες με θέμα: «Τα περισσότερα παιδιά που παίζουν ταυτόχρονα το ίδιο επιτραπέζιο παιχνίδι».

Η κατάρριψη του ρεκόρ Guinness δεν αποτελεί αυτοσκοπό, αλλά μόνο το μέσο που θα βοηθήσει τους συμμετέχοντες μαθητές να κατανοήσουν πως μόνο συνεργαζόμενοι αρμονικά μπορούν να πετύχουν έναν κοινό σκοπό.

Σύμφωνα με τους όρους διεξαγωγής, όλοι οι συμμετέχοντας μαθητές θα εισέλθουν στο χώρο από μια ενιαία είσοδο και θα μετρηθούν από τους αγωνοδίκες. Δεδομένου ότι οι συμμετέχοντες θα είναι περίπου 400, επιλέχθηκε ως μέθοδος καταμέτρησης τα αριθμημένα εισιτήρια. Επίσης, κατά την είσοδο στην αυλή του σχολείου, θα δοθεί σε κάθε συμμετέχοντα αριθμημένο αυτοκόλλητο.

Προκειμένου να επαληθευθεί η ορθή διεξαγωγή του παιχνιδιού, θα είναι παρόντες δύο ανεξάρτητοι μάρτυρες και εννέα επιτηρητές. Οι κάμερες θα καταγράφουν τις εξόδους της περιοχής. Μια φωτογραφική μηχανή θα καταγράψει τους μαθητές που εισέρχονται στο χώρο. Οι φωτογραφίες και τα βίντεο θα καλύπτουν ολόκληρη την προσπάθεια. Επίσης θα χρησιμοποιηθεί και ένα drone το οποίο θα καταγράψει την όλη προσπάθεια.

Οι μαθητές θα παίξουν το επιτραπέζιο παιχνίδι «Γκρινιάρης» σε ομάδες των 4 ατόμων. Κάθε επιτηρητής θα επιβλέπει 12 ομάδες παικτών, δηλαδή 48 συμμετέχοντες μαθητές, οι οποίοι θα διακρίνονται καθώς θα φορούν διαφορετικό χρώμα χάρτινου καπέλου.

Το ρεκόρ Γκίνες, επιτυγχάνεται με το που θα τελειώσει το επιτραπέζιο παιχνίδι και ο τελευταίος παίκτης-μαθητής που συμμετέχει σ’ αυτό (400 μαθητές συνολικά).

Πηγή: proinos-typos.gr

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις