Σε ανθοστήλες μετατράπηκαν κάδοι απορριμμάτων στη Θεσσαλονίκη

Πολύ ωραία πρωτοβουλία

Ένα ασυνήθιστο θέαμα αντίκρισαν σήμερα οι Θεσσαλονικείς στο κέντρο της πόλης, δοχεία από κάδους σκουπιδιών μετατράπηκαν σε ανθοδέσμες πολύχρωμων λουλουδιών και προκάλεσαν ευχάριστη έκπληξη με πολλά χαμόγελα!

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι προσωρινές εγκαταστάσεις που ονομάζονται #ReBloom είναι πρωτοβουλία του Makedonia Palace Hotel Thessaloniki σε συνεργασία με τους flower designers της Floral Creations by diana lina και το Δήμο Θεσσαλονίκης!

Το φρέσκο απόθεμα λουλουδιών από τη διακόσμηση του ξενοδοχείου βγαίνει έξω και κοσμεί κεντρικές οδούς της Θεσσαλονίκης με χρώματα γεμάτα ζωντάνια, υπενθυμίζοντας με έναν ξεχωριστό τρόπο τα οφέλη και την ομορφιά στη δημιουργία της φύσης. Η ανορθόδοξη αυτή τοποθέτηση είναι ο ορισμός της αντίθεσης και μοιάζει με “έκρηξη” λουλουδιών μέσα από κάδους απορριμμάτων ενώ ταυτόχρονα προσφέρει συναισθήματα χαράς σε όλο το κόσμο!

Απώτεροι στόχοι της δράσης είναι η προώθηση της εναλλακτικής ανακύκλωσης στην Ελλάδα, η ευαισθητοποίηση σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον και την ευθύνη που έχουμε όλοι προς το αστικό πράσινο.

Μοναδικά σχεδιασμένες ανθοδέσμες μπορούν να κάνουν την διαφορά, ακόμα και η εικόνα ενός μικρού άνθους μπορεί να δώσει φως σε γωνιές της πόλης!

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις