Σε Νεάπολη και Συκιές ο Λαϊκός Δρόμος «Παναγιώτης Αφαλής»

Σήμερα το πρωί με χιλιάδες συμμετοχές

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών (Κ.Ε.Υ.Ν.Σ.) προχωρούν στη διοργάνωση του 4ου Λαϊκού Δρόμου «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΦΑΛΗΣ», της μεγάλης γιορτής του μαζικού αθλητισμού που εδραιώθηκε ως θεσμός στο δήμο χάρη στην τεράστια συμμετοχή χιλιάδων πολιτών κάθε ηλικίας από την πρώτη κιόλας διοργάνωση.

Πρόκειται για μια προσπάθεια του δήμου και της ΚΕΥΝΣ για την ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού και της δια βίου άσκησης και την προώθηση της ιδέας του αθλητισμού ως τρόπου ζωής, υπό την αιγίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, την υποστήριξη των μελών του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης (ΣΔΥΘ) και των τοπικών, αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων.

Ο φετινός, 4ος Λαϊκός Δρόμος «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΦΑΛΗΣ» διοργανώνεται την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 και περιλαμβάνει δυο διαδρομές των 5.000μ. και των 1.000μ. με αφετηρίες τη Νεάπολη και τις Συκιές, και κοινό τερματισμό το Δημοτικό Θέατρο «Μάνος Κατράκης» (Συκιές).

Ο αθλητικός αυτός θεσμός είναι αφιερωμένος στον πρώην δήμαρχο Συκεών Παναγιώτη Αφαλή (1916-2015) που συνέδεσε το όνομά του με τις Συκιές, αφού διετέλεσε δήμαρχος επί σειρά ετών, και συγκεκριμένα από το 1964 έως το 1967, μια θητεία που διακόπηκε εξαιτίας του πραξικοπήματος των συνταγματαρχών, και από το 1975 έως το 1988. Προς τιμήν του, μάλιστα, ο δήμος αποφάσισε τη μετονομασία του πάρκου και της οδού Ελπίδος σε πάρκο «Παναγιώτης Αφαλής» και οδός Π.Αφαλή.

Οι διαδρομές
Ο δρόμος των 5.000 μέτρων με ώρα εκκίνησης τις 10 το πρωί θα έχει ως αφετηρία το Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (περιοχή Στρεμπενιώτη, τέρμα Ελ. Βενιζέλου), και ο τερματισμός του θα γίνει στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης» (Καρόλου Κουν 13, Συκιές), με το χρονικό όριο της διαδρομής να αγγίζει τις 2,5 ώρες.

Για να συμμετάσχει ένας δρομέας στα 5.000μ. θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του.

Η διαδρομή είναι η εξής: Ελ. Βενιζέλου – Κασταμονής- Μητροπόλεως – Γληνού – Οδ. Ελύτη – Μ. Τριανταφυλλίδη – Ελ. Βενιζέλου – Ανδ. Παπανδρέου – Κύπρου – Ρ. Φερραίου – Επταπυργίου – Οδ. Φωκά – Ζαχ. Γουναρίδη – Καρόλου Κουν (Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης»).

Στο λαϊκό δρόμο των 5.000μ. θα υπάρχει σταθμός υποστήριξης των δρομέων στα 2.500μ. (περιοχή Κύπρου με Ρ. Φεραίου), ενώ στον τερματισμό θα διατίθεται νερό, χυμός και φρούτο. Αποδυτήρια θα υπάρχουν στην αφετηρία (γήπεδο Νεάπολης) και στον τερματισμό (Γυμναστήριο Ανοιχτού Θεάτρου Συκεών), ενώ η παραλαβή των προσωπικών αντικειμένων των δρομέων που θα συμμετάσχουν στα 5.000μ. θα γίνει στην αφετηρία και η παράδοσή τους στον τερματισμό.

Ο δρόμος των 1.000 μέτρων με ώρα εκκίνησης τις 10:30 το πρωί θα έχει ως αφετηρία το δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη και Ι. Μιχαήλ 1, Συκιές), ενώ και αυτός ο τερματισμός θα γίνει στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης» (Καρόλου Κουν 13, Συκιές), με το χρονικό όριο της διαδρομής να είναι η μία ώρα.

Για τον δρόμο των 1.000μ. δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι, ενώ για τα παιδιά κάτω των 12 ετών κρίνεται απαραίτητη η συνοδεία γονέα ή δασκάλου.

Η διαδρομή είναι η εξής: Μιχαήλ Καραολή – Ελ. Βενιζέλου – Δημ. Ανδρέου- Ρ. Φεραίου – Καρόλου Κουν (Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης»).

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις