Σεμινάριο για τη σωστή ενημέρωση του καταναλωτή από τον ΕΒΕΘ

ΕΒΕΘ 85η ΔΕΘ

Σε σχέση με τις ετικέτες στα τρόφιμα

Σε σχέση με τις ετικέτες στα τρόφιμα

«Η σωστή ενημέρωση του καταναλωτή από τις ετικέτες τροφίμων: υποχρεωτική και προαιρετική αναγραφή πληροφοριών», είναι το αντικείμενο σεμιναρίου, που διοργανώνεται από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, με την ευγενική συμβολή του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), τη Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019 και ώρα 13:00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου (Τσιμισκή 29).

Η εκδήλωση πραγματοποιείται μετά από σχετικά αιτήματα μελών του ΕΒΕΘ, δεδομένου ότι η σωστή επισήμανση δεν έχει σκοπό να διασφαλίσει μόνο τη συμμόρφωση των επιχειρήσεων τροφίμων με τις σχετικές ευρωπαϊκές οδηγίες και την κείμενη νομοθεσία, αλλά, όπως θα παρουσιασθεί στο σεμινάριο, παρέχει και ιδιαίτερα οφέλη τόσο για την ίδια την επιχείρηση όσο και για τους καταναλωτές.

Βασικός εισηγητής θα είναι ο κ. Νικόλαος Ντάνος, Προϊστάμενος Τμήματος Επισήμανσης Τροφίμων και Ηλεκτρονικού Εμπορίου του ΕΦΕΤ, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Παροχή πληροφοριών για τα τρόφιμα στους καταναλωτές- Επισήμανση, παρουσίαση και διαφήμιση των τροφίμων.

Στη συνέχεια θα γίνει η παρουσίαση του θέματος από πλευράς των επιχειρήσεων. Ειδικότερα, η κα Μαρία Γουγουλή, Δ/ντρια Διαχείρισης Ποιότητας – Έρευνας και Ανάπτυξης της ΜΕΒΓΑΛ ΑΕ θα αναπτύξει το θέμα «Η εμπειρία της ΜΕΒΓΑΛ ΑΕ» και στη συνέχεια ο κ. Δημοσθένης Τριανταφυλλίδης, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Υγιεινής Εγκαταστάσεων και Ασφάλειας Τροφίμων της εταιρίας Δ. ΜΑΣΟΥΤΗΣ ΑΕ, θα αναπτύξει το θέμα: «Η επισήμανση των προσυσκευασμένων και μη προσυσκευασμένων τροφίμων», όπου ο όρος «μη προσυσκευασμένα» αναφέρεται στα οπωροκηπευτικά, το κρέας, τα αλλαντικά, τυριά κοπής παρουσία του πελάτη.

Μετά τις εισηγήσεις των ομιλητών θα ακολουθήσει συζήτηση με το ακροατήριο.