Στο επίκεντρο η γαλλική κουζίνα

Το Γαλλικό Ινστιτούτο και οι συνεργάτες του διοργανώνουν την «Εβδομάδα των γεύσεων» στη Θεσσαλονίκη. Οι πολίτες μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων θα μπορέσουν να έρθουν πιο κοντά στη γαλλική κουζίνα ενώ θα υπάρχουν μια σειρά από ειδικές ενημερώσεις για σειρά θεμάτων.

Στη Γαλλία, η «Εβδομάδα των γεύσεων» είναι «ένας θεσμός αναφοράς για την εκπαίδευση στη διατροφή. Προάγει τη γνωριμία και επαφή των επαγγελματιών, από τη γη έως στο πιάτο, με το ευρύ κοινό αλλά και τα παιδιά, από το Νηπιαγωγείο έως το Πανεπιστήμιο. Ο στόχος της είναι η διατήρηση της πολιτιστικής γαστρονομικής κληρονομιάς και η σωστή διατροφή».

Το πρόγραμμα:
9 &10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
ΔΙΑΛΕΞΗ-ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ
19:00| ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τα εποχικά προϊόντα, θα συζητήσουν για τις διατροφικές συνήθειες και κυρίως για την ισορροπημένη διατροφή: πώς μπορούμε να απολαμβάνουμε τις γεύσεις προσέχοντας ταυτόχρονα την υγεία μας. Τέλος, θα πειραματιστούν με τις γεύσεις δοκιμάζοντας μια σαλάτα με εποχικά προϊόντα.
Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στα ελληνικά, σε συνεργασία με το Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης.
Ανοιχτό σε  όλους χωρίς εγγραφή.

Δείτε επίσης:   Στηρίζουμε τη μικρή Μαρία που μας έχει ανάγκη

11, 12& 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ «ΜΑΡΜΙΤΑ»
Μητροπόλεως 53 –  7οςόρ.
Τηλ. 2310278027

Μαγειρεύω «α λα γαλλικά» στο σπίτι, είναι εφικτό!
Το εργαστήρι μαγειρικής «Μαρμίτα» μας προτείνει τρία μαθήματα χαμηλού κόστους, για να μας αποδείξει ότι η γαλλική κουζίνα είναι προσιτή. Η σεφ και δημιουργός της «Μαρμίτας», Σμαράγδα Μακρή, θα μυήσει σε πιάτα και σπεσιαλιτέ « à lafrançaise » μικρούς και μεγάλους!

Αναλυτικά, το πρόγραμμα:
-Τετάρτη 11 Οκτωβρίου, 17:30-20:30, εργαστήριο για ενηλίκους
-Πέμπτη 12 Οκτωβρίου, 17:30-19:00, εργαστήριο γιαπαιδιά από 3 έως 6 ετών
-Σάββατο 15 Οκτωβρίου, 17:00-18:30, εργαστήριο για παιδιά από 8 έως 14 ετών
Κάθε μάθημα περιλαμβάνει γευστική δοκιμή και παρέχει βεβαίωση παρακολούθησης.
Για τις τιμές των εργαστηρίων δείτε περισσότερα εδώ: http://www.marmita.gr/schedule/

Σχετικές δημοσιεύσεις