Στο Κάτω Σχολάρι από σήμερα η γιορτή σταφυλιού

Φέτος συμπληρώνει 40 χρόνια Ροζακί, Βικτώρια, μοσχάτο, ρεμπιέ, σουλτανίνα, ροδίτη, καμπερνέ και μαύρο σταφύλι χωρίς κουκούτσι, αλλά και γευστικό κρασί από τα σταφύλια της περιοχής θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν οι επισκέπτες της γιορτής σταφυλιού και κρασιού, που συνδιοργανώνουν στις 18 και 19 Αυγούστου, στο Κάτω Σχολάρι, ο Δήμος Θέρμης, η Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ, η Τοπική […]

Φέτος συμπληρώνει 40 χρόνια

Ροζακί, Βικτώρια, μοσχάτο, ρεμπιέ, σουλτανίνα, ροδίτη, καμπερνέ και μαύρο σταφύλι χωρίς κουκούτσι, αλλά και γευστικό κρασί από τα σταφύλια της περιοχής θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν οι επισκέπτες της γιορτής σταφυλιού και κρασιού, που συνδιοργανώνουν στις 18 και 19 Αυγούστου, στο Κάτω Σχολάρι, ο Δήμος Θέρμης, η Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ, η Τοπική Κοινότητα, ο Σύλλογος Πολιτισμού Εθελοντισμού Κ. Σχολαρίου και ο Α.Μ.Ο Κ. Σχολαρίου.

Η γιορτή συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια, ξεκίνησε το 1978, όταν άρχισε να ανθεί η αμπελουργία στην περιοχή με καλλιέργειες που έφταναν τα 7.500 στρέμματα αμπέλια διαφόρων ποικιλιών.
Ο θεσμός καθιερώθηκε, οι παραγωγοί επεκτάθηκαν και τα διάσημα σταφύλια της περιοχής άρχισαν να εξάγονται στο εξωτερικό. Σήμερα, παρά την μείωση της αγροτικής δραστηριότητας και τον περιορισμό της αμπελουργίας σε καλλιέργειες 3.500 στρεμμάτων, η γιορτή εξακολουθεί να αναβιώνει και να προσελκύει πολλούς επισκέπτες.

Και φέτος οι καλλιεργητές θα συμμετέχουν στην έκθεση ποιότητας, στο χώρο της εκδήλωσης, όπου θα εκτίθενται σταφύλια από κάθε ποικιλία που καλλιεργείται στο Κάτω Σχολάρι.
Παράλληλα, θα διανέμονται δωρεάν στους επισκέπτες σταφύλια και κρασί, υπό τους ήχους των παραδοσιακών μουσικών οργάνων και συνοδεία χορευτικών σχημάτων.