Συνάντηση και Διακρατική Επίσκεψη του έργου BLUE_BOOST στην Πάτρα

ΕΒΕΘ 85η ΔΕΘ

Τι συζητήθηκε Η 3η Συνάντηση της Επιτροπής Καθοδήγησης (Steering Committee Meeting) και η 2η Διακρατική Επίσκεψη (Cross Field Visit) του έργου BLUE_BOOST φιλοξενήθηκε στις 4 και 5 Δεκεμβρίου, αντίστοιχα, στο Επιστημονικό Πάρκο της Πάτρας.Ακολουθήστε το Thes.gr στο Google News! Μοναδική θεματολογία με το κύρος του Thes.gr Η Συνάντηση της Επιτροπής Καθοδήγησης εισέφερε νέα δεδομένα για […]

Τι συζητήθηκε

Η 3η Συνάντηση της Επιτροπής Καθοδήγησης (Steering Committee Meeting) και η 2η Διακρατική Επίσκεψη (Cross Field Visit) του έργου BLUE_BOOST φιλοξενήθηκε στις 4 και 5 Δεκεμβρίου, αντίστοιχα, στο Επιστημονικό Πάρκο της Πάτρας.

Η Συνάντηση της Επιτροπής Καθοδήγησης εισέφερε νέα δεδομένα για τις δραστηριότητες του έργου και έδωσε το έναυσμα για έντονες και ενδελεχείς συζητήσεις μεταξύ των εταίρων. Ο κύριος στόχος και το συνακόλουθο αποτέλεσμα ήταν ο προσδιορισμός συγκεκριμένων όρων για την υλοποίηση της πιλοτικής δράσης στις εμπλεκόμενες περιοχές, ειδικά εν όψει της επερχόμενης δημοσίευσης της Πρόσκλησης για τα Κουπόνια Καινοτομίας του BLUE_ BOOST. Το ΕΒΕΘ συμμετείχε στη συνάντηση με τριμελή αντιπροσωπεία, έχοντας ιδιαίτερα ενεργό ρόλο, ιδίως στην προαναφερόμενη πιλοτική δράση, που αποτελεί την κεντρική δράση του BLUE_BOOST και της οποίας το ΕΒΕΘ έχει την ευθύνη συντονισμού.

Η Διακρατική Επίσκεψη έδωσε την ευκαιρία στους εταίρους του έργου, καθώς και στους ειδικούς επί της γαλάζιας ανάπτυξης και στις εταιρίες, που συμμετείχαν γι’ αυτό το σκοπό στη δράση, να επισκεφθούν τοπικές επιχειρήσεις υδατοκαλλιέργειας, αλιείας κι επεξεργασίας ιχθυηρών (http://www.nireus.com, https://botargostefos.gr, http://kleisova.blogspot.com/p/blog-page.html) στην Πάτρα, το Αιτωλικό και το Μεσολόγγι και να μάθουν σχετικά με τις πρακτικές που αυτές ακολουθούν, καθώς και τις ευκαιρίες και προκλήσεις καινοτομίας που αντιμετωπίζουν. Το ΕΒΕΘ συμμετείχε στην εν λόγω επίσκεψη με επταμελή αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από 2 εκπροσώπους του και 5 εκπροσώπους επιχειρήσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Διαβάστε επίσης  Απίστευτο περιστατικό: 7χρονος σκηνοθέτησε τον ξυλοδαρμό 8χρονου και τον ανέβασε στο TikTok

Οι εταίροι είχαν επίσης την ευκαιρία να μάθουν από πρώτο χέρι σχετικά με ορισμένες τοπικές εταιρίες-τεχνοβλαστούς (spin-offs), οι οποίες καινοτομούν με επιτυχία στον τομέα της Γαλάζιας Ανάπτυξης. Μία από αυτές είναι η TOBEA ΕΠΕ, μία spin-off εταιρία που πρόσφατα κατοχύρωσε ευρεσιτεχνία για το προϊόν γαλάζιας ανάπτυξης SEATRAC, ήτοι μία παγκοσμίως καινοτόμα συσκευή που προσφέρει αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα σε άτομα με κινητικά προβλήματα. Ακόμη μία ήταν η εταιρία Phee, η οποία σχεδιάζει πρακτικά και χρήσιμα φυσικά προϊόντα προερχόμενα από το θαλάσσιο φυτό με την ονομασία Posidonia Oceanica. Μια εντελώς νέα εμπειρία, που ενέπνευσε το εταιρικό σχήμα του BLUE_BOOST ήταν η επίσκεψη στο POS4Work, το πρώτο co-working space στην Πάτρα. Το co-working space ανήκει στην κατηγορία των επονομαζόμενων «νέων φορέων καινοτομίας», που προωθούν την καινοτομία μέσω μιας προσέγγισης ανοιχτής, διαμοιρασμένης γνώσης και βασισμένης στην κοινότητα, απόλυτα εναρμονισμένης με τους βασικούς στόχους του BLUE_BOOST.