Συναυλία αφιερωμένη στον Στ. Κουγιουμτζή στο Ωραιόκαστρο

Την Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

Το Πνευματικό Ενοριακό Κέντρο του Ι.Ν. Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Γαλήνης Ωραιοκάστρου σε συνεργασία με τις δύο χορωδίες, Μικτή και Παιδική όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στην λήξη της χρονιάς, θα δώσει συναυλία στον προαύλιο χώρο του Ναού, τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2019 στις 21:00.

Φέτος η συναυλία είναι αφιερωμένη στον μεγάλο Θεσσαλονικιό συνθέτη Σ. Κουγιουμτζή.

Τραγουδούν

Μικτή & Παιδική χορωδία “Γαλήνη”

Φ. Θεοδωρίδης

Δ. Αντωνακούδη.

Συνοδεύει 5μελής ορχήστρα.

Κιθάρες : Σπυριδόπουλος Μίλτος

Κρουστά : Κωφίδης Στέφανος

Πνευστά : Αβραμίδου Στέλλα

Μπουζούκι : Τσαϊρίδης Χρήστος

Πιάνο : Βογιατζή Ευτυχία

Διδασκαλία χορωδιών και Διεύθυνση σχημάτων : Κατωφλίδου Ιωσηφίνα

Σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα και ώρα στο κτίριο “ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ” στο Παλαιόκαστρο.

Μικτή & Παιδική χορωδία Τιμίου Σταυρού Γαλήνης Ωραιοκάστρου

Οι χορωδίες, ιδρύθηκαν τον Νοέμβριο του 2015 από τον παν. αρχ. π. Δημήτριο Πλουμή και τη σημερινή μαέστρο Ιωσηφίνα Κατωφλίδου, ενώ σήμερα τη γενική ευθύνη της χορωδίας έχει ο σημερινός προϊστάμενος του ναού παν. Αρχ. π. Εφραίμ Σαμαράς. Βασικός στόχος η συμβολή στην ανάδειξη της ελληνικής κυρίως μουσικής μέσα από τη χορωδιακή πράξη και σπουδή. Στο μικρό διάστημα λειτουργίας παρουσίασαν αφιερώματα σε συνθέτες, ποιητές και στιχουργούς που με το έργο τους επηρέασαν και εξέλιξαν την ελληνική μουσική όπως στο Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Χατζιδάκη, Σταύρο Κουγιουμτζη, Νίκο Γκάτσο, αλλά και αφιερώματα στο δημοτικό τραγούδι. Έδωσαν συναυλίες στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, πήραν μέρος σε χορωδιακές συναντήσεις και συνεργάστηκαν με εξαιρετικούς τραγουδιστές και μουσικούς. Κορυφαία στιγμή, η σύμπραξή τους με τα μουσικά σχήματα του πολιτιστικού σωματείου «Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος» στο αφιέρωμα που έγινε στον Διονύση Σαββόπουλο, στο οποίο και ο ίδιος συμμετείχε, τον Μάρτιο του 2017 στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τις Χορωδίες διευθύνει από την ίδρυσή τους η Ιωσηφίνα Κατωφλίδου.

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις