Τα παιδιά ζωγραφίζουν τους δρόμους (ΦΩΤΟ)

Το παιχνίδι ξεκινά όταν οι μπάρες πέφτουν

Σε παιδική χαρά μετατρέπεται ο πολυσύχναστος εμπορικός δρόμος της 1ης Δεκεμβρίου 1918 στην Σιγκισοάρα της Ρουμανίας. Είναι πλέον διαδεδομένο σε όλη τη Ρουμανία αλλά και στην πρωτεύουσα το Βουκουρέστι, να δίνεται χρόνος στην οικογένεια και οι μικροί καλλιτέχνες να ζωγραφίζουν σε μικρούς δρόμους ενώ οι γονείς απολαμβάνουν το ρόφημα τους στα γύρω καφέ της προστατευόμενης περιοχής. Η πολιτεία εδώ πρωτοπορεί, φροντίζει για την οικογένεια και παροτρύνει τα παιδιά να γίνουν μικροί δημιουργοί, αυτοσχεδιάζοντας τα δικά τους γκράφιτι με χρωματιστές τους κιμωλίες πάνω στην άσφαλτο.

Το αποτέλεσμα πραγματικά είναι εντυπωσιακό και όπως δείχνουν και οι εικόνες μας ο δρόμος γράφει την ιστορία των μικρών καλλιτεχνών. Στη Σιγκισοάρα τους θερινούς μήνες από νωρίς το απόγευμα, οι μπάρες πέφτουν και μέχρι το βράδυ ο δρόμος της 1ης Δεκεμβρίου παραδίδεται στα παιδιά ενώ τα μαγαζιά παραμένουν κανονικά ανοικτά.

Ο δρόμος με την ονομασία 1η Δεκεμβρίου 1918 προέρχεται από την Ένωση των Ρουμάνων της Τρανσυλβανίας με την Ρουμανία με την Εθνοσυνέλευση της Alba Iulia και κυρύχθηκε ως Εθνική Εορτή της Ρουμανίας μετά την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος το Δεκέμβριο του 1989. Εορτάζεται με την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση στην Άλμπα Ιούλια και στο Βουκουρέστι.

Συντάκτης 

Απόφοιτη Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οικονομίας με δεκαετή εμπειρία στο χώρο της διαφήμισης ραδιοφώνου και τηλεόρασης στον όμιλο του ALPHA. Από το 2014 περνά στον τομέα του διαδικτυακού marketing και τη προώθηση νέων οπτικοακουστικών μέσων, τηλεοπτικών παραγωγών και διαχείρηση των social media. Παράλληλα ενασχολείται με τη δημοσιογραφία και είναι ιδρυτικό μέλος της LIFE EVENTS ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.

Σχετικές δημοσιεύσεις