Θεσσαλονίκη: Από τις 14 Σεπτεμβρίου επισκέψιμο το ιστορικό πλοίο “Βέλος” (ΦΩΤΟ)

ploio velos thessaloniki

Θα βρίσκεται στην πόλη για τρεις μήνες

Το ιστορικό αντιτορπιλικό “Βέλος” θα έχουν τη δυνατότητα να επισκέπτονται οι Θεσσαλονικείς από το προσεχές Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου και για τους τρεις επόμενους μήνες.

Το πλοίο με την αντιδικτατορική δράση κατέπλευσε τη Δευτέρα στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής.

ploio velos thessaloniki

Το ταξίδι του ιστορικού πλοίου-μουσείου ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο κι έφτασε στη Θεσσαλονίκη με τη βοήθεια ενός ρυμουλκού καθώς οι μηχανές του έχουν αφαιρεθεί.

Το πλοίο θα είναι επισκέψιμο καθημερινά, τα πρωινά 9:00-13:00 και τα απογεύματα 17:00-20:00, αργίες και Σαββατοκύριακα

ploio velos thessaloniki

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν ένα πλοίο οργανωμένο, σχεδόν όπως είναι οι σύγχρονες φρεγάτες, θα δουν κάποιους εσωτερικούς χώρους, θα περιηγηθούν στα καταστρώματα να δουν τα πυροβόλα και γενικά θα πάρουν την αύρα ενός πλοίου κατασκευής πριν από 78 χρόνια.

ploio velos thessaloniki

Το «Βέλος» ναυπηγήθηκε στη Βοστώνη το 1941 και πολέμησε για τις ΗΠΑ στον Ειρηνικό Ωκεανό. Το 1959 εκσυγχρονίστηκε και για 32 χρόνια υπηρέτησε το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό. Το 1973, ενώ συμμετείχε σε άσκηση του ΝΑΤΟ με κυβερνήτη τον Νικόλαο Παππά, στασίασε και αγκυροβόλησε στην Ιταλία, ως ένδειξη για τη στρατιωτική δικτατορία στην Ελλάδα, αποκαλύπτοντας στην Ευρώπη την έκταση του κινήματος του ναυτικού.

ploio velos thessaloniki
ploio velos thessaloniki

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις