Θεσσαλονίκη: Εξετάζεται κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ στην πλατεία Ελευθερίας

PLATEIA ELEUTHERIAS

Θα ελαφρύνει την κατάσταση

Τα προβλήματα που προέκυψαν είναι πολλά και ο δήμος Θεσσαλονίκης αναζητά μέση λύση προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι καθυστερήσεις των έργων στην ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον της διοίκησης του δήμου, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί υπόγειος σταθμός αυτοκινήτων χωρίς, ωστόσο, να επηρεαστεί το μνημειακό κομμάτι. “Σε ό,τι αφορά το μνημειακό κομμάτι παραμένει το ίδιο, απλώς η διαφοροποίηση που έχει τεθεί στο “τραπέζι” είναι να υπάρξει και ένας υπόγειος σταθμός αυτοκινήτων”, αναφέρουν χαρακτηριστικά οι πηγές.

Όσον αφορά στην τελική απόφαση, αυτή θα ληφθεί σε μία από τις επόμενες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, οπότε και θα γίνουν οι ανάλογες ανακοινώσεις.

“Το τελευταίο προεκλογικό διάστημα είχε χαλαρώσει πολύ η κατάσταση σε ό,τι αφορά τις πιέσεις για την ολοκλήρωση του χρονοδιαγράμματος και την διαχείριση των έργων από την προηγούμενη διοίκηση. Μετά την απόφαση του πρώην δημάρχου να μην ξανακατέβει στις εκλογές υπήρχε μία χαλάρωση. Σε πολλά θέματα βλέπουμε παρόμοια προβλήματα και προσπαθούμε τώρα να επιταχύνουμε τις διαδικασίες για να ολοκληρωθούν τα έργα”, αναφέρουν οι πληροφορίες του δήμου.

Πέρα από το ζήτημα των καθυστερήσεων που έχει να εξετάσει ο δήμος είναι και το ενδεχόμενο της διαφοροποίησης της μελέτης. “Θα δούμε αν θα υπάρξει κάποια διαφοροποίηση της μελέτης, ώστε να κάνουμε και υπόγειο σταθμό αυτοκινήτων. Έχει τεθεί από πολλά στελέχη της διοίκησης και από την αντιπολίτευση”.

Πηγές του δήμου τονίζουν ότι στην πλατεία Ελευθερίας υπήρχαν πολλές καθυστερήσεις κατά την αρχαιολογική ανασκαφή, αλλά και στις υπόλοιπες εργασίες. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας έχει επισκεφτεί πολλές φορές το σημείο για να ενημερωθεί για τις εξελίξεις του έργου, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί συσκέψεις με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Μάκη Κυριζίδη. “Ο εργολάβος είχε παρουσιάσει καθυστερήσεις” σημειώνουν.

Το έργο προβλεπόταν να παραδοθεί τον Φεβρουάριο του 2020 και με τις καθυστερήσεις θα χρειαστεί να δοθεί 6μηνη-8μηνη παράταση.

Η σύμβαση με τον εργολάβο 

“Είτε συνεχιστεί, είτε διακοπεί η σύμβαση θα προχωρήσουμε άμεσα σε ενέργειες. Συνεκτιμούνται διάφοροι παράγοντες, ώστε να είναι με βάση τη νομοθεσία που ορίζεται για τα δημόσια έργα αλλά ακόμα και αν ληφθεί κάποια πολιτική απόφαση για τον σταθμό αυτοκινήτων, προκειμένου να εφαρμοστεί ή όχι” καταλήγουν οι πηγές του δήμου.

Πηγή: www.thesstoday.gr

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις