Ξεκινούν την Κυριακή τα 32α Αργύρια στην Επανομή

Η μεγάλη θρησκευτική γιορτή των «Αργυρίων»

Με την παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «Ιστορία και Μνημεία της Επανομής», ξεκινούν φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις των φετινών 32ων Αργυρίων, στα εγκαίνια που πραγματοποιούνται την Κυριακή 5 Μαΐου και ώρα 11.00 π.μ., στο Δημοτικό Θέατρο της Επανομής.

Το βιβλίο, το οποίο εγκαινιάζει την εκδοτική δραστηριότητα του Δήμου Θερμαϊκού με κατεύθυνση την ανάδειξη της πλούσιας ιστορίας, παράδοσης και πολιτισμού της περιοχής, παρουσιάζουν οι:Σπύρος Κουζινόπουλος, Iστορικός – δημοσιογράφος.Βασίλης Κατσαρός, ομότ. Καθηγητής ΑΠΘ.Θεοχάρης Παζαράς, ομότ. Καθηγητής ΑΠΘ.

Στη μεγάλη θρησκευτική γιορτή των «Αργυρίων» τιμάται με λαμπρότητα η μνήμη ο πολιούχος και προστάτης του οικισμού Άγιος Αργύριος ο Νεομάρτυρας.

Τα φετινά «Αργύρια» θα διακρίνουν από τις 5 ως τις 19 Μαΐου και θα περιλαμβάνουν πλήθος εκδηλώσεων και δράσεων (θρησκευτικές, πολιτιστικές και αθλητικές), μουσικοχορευτικά δρώμενα, αγώνες και παιχνίδια, λούνα παρκ για τους μικρούς επισκέπτες, υπαίθρια αγορά, αλλά και μια αγροτο-επαγγελματο-βιοτεχνική έκθεση που έχει διαδραματίσει το δικό της ρόλο, στο πέρασμα των χρόνων, στην ανάπτυξη του επαγγελματικού ενδιαφέροντος και της εμπορικής κίνησης.

Την παρασκευή 10 Μαΐου 2019 θα τελεστεί Πανηγυρικός Εσπερινός στις  18:30 και Λιτάνευση της Ιεράς εικόνας του Αγίου Αργυρίου στις  20:00

Η φετινή έναρξη των «Αργυρίων», που διοργανώνονται από το Δήμο Θερμαϊκού, το ΔΗΠΠΑΚΥΘ και τη Δημοτική Κοινότητα Επανομής, με την υποστήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Ιεράς Κρήνης & Καλαμαριάς,

Σχετικές δημοσιεύσεις